UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İTALYA BAŞBAKANI DUYURDU: 3'LÜ ZİRVE YAPILACAK! TÜRKİYE DE...

İtalya Başbakanı Mario Draghi, NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başbakanı Mario Draghi, Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki grubu tekrar işler hale getirmeye karar verdiklerini duyurdu.

İTALYA BAŞBAKANI DUYURDU: 3'LÜ ZİRVE YAPILACAK! TÜRKİYE DE...

İtalya Başbakanı Mario Draghi, NATO Zirvesi sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine vurgu yapan Draghi, "Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki grubu tekrar işler hale getirmeye karar verdik. Yakında 3 ülke görüşeceğiz" dedi.

 

 "YAKINDA ÜÇ ÜLKE BİR GÖRÜŞME YAPACAĞIZ"

NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Draghi, gazetecilerin bu görüşmenin nasıl geçtiği sorusu üzerine, "Erdoğan ile görüşme iyi geçti. Yıllar içinde oluşturulan ve sonrasında kesintiye uğrayan iş birliği platformlarından biri de Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki gruptu. Bunu tekrar işler hale getirmeye karar verdik. Yakında üç ülke bir görüşme yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna'da ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışı tesis edecek anlaşma konusunda çalışacaklarını söyledi.

DRAGHİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ayrı ayrı kabul etmişti.

Erdoğan ve Draghi'nin NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'ndaki basına kapalı görüşmesi, 45 dakika sürmüştü.

Son Güncelleme: 24.03.2022 21:26:16