UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİN AYRI OTURTULMASINI İSTEMİŞTİ!...

Bursa'da iddiaya göre Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nun müdürü Haydar Akın, kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturması talimatını vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı, tepkilere neden olan olay sonrası okul müdürünü görevden aldı.

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİN AYRI OTURTULMASINI İSTEMİŞTİ!...

Bursa'da iddiaya göre Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nun müdürü Haydar Akın, öğretmenlere "Sınıfta kız ve erkek öğrencileri ayrı oturtun" diye talimat verdi.

Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, "Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz" yazısını öğretmenlere gönderdi. Bunun üzerine iddia ile ilgili soruşturma başlatıldı.

MEB: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, "Osmangazi ilçemizdeki bir ortaokulumuzda yaşanan kız ve erkek öğrencilerin oturma düzenine ilişkin hususlarla ilgili inceleme, soruşturma başlatılmış olup, konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla, hassasiyetle yürütülmektedir." ifadesi kullanıldı.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Sosyal medyada geniş yer bulan iddia, tepkilere neden oldu. NTV'de yer alan bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürünün görevine son verdi.



Son Güncelleme: 23.03.2022 18:07:41