UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EPDK'DAN ELEKTRİK FİYATLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrikte arz güvenliği veya fiyat artışlarının tüketicilere olan etkilerinin kısa ve uzun dönemli şekilde değerlendirilmesi ile serbest piyasa yapısını bozmadan ve piyasanın işleyişine müdahale etmeden 6 aya kadar önlem alınmasının sağlanacağını açıkladı.

EPDK'DAN ELEKTRİK FİYATLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

EPDK, tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin hidrolik, rüzgar, güneş, jeotermal, yerli kömür, ithal kömür ve doğal gaz gibi farklı kaynaklar yoluyla üretilen aynı miktarda Elektrik enerjisinde maliyetlerin birbirinden oldukça farklılık gösterebildiği belirtilen açıklamada, “Yurt dışı piyasalardan kaynaklanan kömür ve doğal gaz maliyetlerindeki artışlar piyasamızda oluşan elektrik fiyatlarını da etkilemektedir. Bu durum maliyetleri nispeten daha az artan kaynaklardan üretilen elektriğin satış bedelinin de artmasına neden olabilmektedir. Bu maliyet farklılıkları birbirine yakın seyrederken elektrik piyasamızda herhangi bir soruna sebep olmazken, üretim kaynak maliyeti farklılıklarında yaşanan artışlar serbest piyasa fiyatlarında makulün üstünde artışları da getirebilmektedir. Diğer bir deyişle aynı ürün için bazı kaynak türlerindeki santraller maliyetlerini dahi karşılayamazken, başka kaynak türlerinde aşırı oranda karlar oluşabilmektedir. Bu durum sadece üreticiler açısından değil, ister serbest piyasadan, isterse düzenlenen tarifeden enerji alsın bütün tüketicilerimize fiyat artışı riski olarak yansıyabilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 17.03.2022 16:53:17
ETİKETLEREPDK ELEKTRİK