UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA ONLARI KONUŞUYOR

Ukrayna'da evlenme hazırlığı yapan gençler, nikahı kıyıp ülkelerini Rusya'ya karşı savunmak için cepheye koşuyor. Bu çiftlerden biri olan Svyatoslav Fursin (24) ve Yaryn Arieva (21) yaşadıklarını anlatırken, Arieva "Silah kullanmayı eşim öğretti. Savaştan önce çok korkuyordum. Şu an korkmuyorum" diye konuş

DÜNYA ONLARI KONUŞUYOR

Rusya’nın adım adım işgal ettiği Ukrayna’da bir yandan da hayat devam ediyor. Önümüzdeki aylarda evlenmek hazırlık yapan genç çiftler, tarihi erkene alıp nikah kıyarak cepheye koşuyor. O gençlerin bir örneği de Svyatoslav Fursin ve Yaryn Arieva çifti.

DÜNYA BASININDAN BÜYÜK İLGİ

Mayıs ayında evlenme planı yapan genç çift savaşın başlamasıyla birlikte nikah kıyıp gönüllü olarak ayrı ayrı cephelere gitti. Dünya basınının da büyük ilgi gösterdiği genç çift yaşadıklarını anlattı.

"SİLAH KULLANMAYI EŞİM ÖĞRETTİ"

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; 24 yaşında Bilgisayar mühendisi olan Svyatoslav Fursin, “Kiev’de Rus sabotajcılar var, onları tespit etmekle görevli ekibin içinde görevlendirildim. Görevim alan savunmasıydı. Bütün saldırıları püskürtmeyi başardık” diye konuştu. 21 yaşında Yaryn Arieva ise, “Silah kullanmayı eşim öğretti. Savaştan önce çok korkuyordum. Şu an korkmuyorum. Korktuğum tek eşime ve ülkeme zarar gelmesi. Orduya destek için dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Asla pes etmeyeceğiz sonuna kadar savunacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 14.03.2022 11:30:26
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA SAVAŞ