UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA HALIYA VE TEKSTİL ÜRÜNLERİNE SAKLANMIŞ..

İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda, halıya ve tekstil ürünlerine emdirilmiş uyuşturucu madde ile 220 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA HALIYA VE TEKSTİL ÜRÜNLERİNE SAKLANMIŞ..

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekiplerince yapılan risk analizi neticesinde Avustralya, Suudi Arabistan ve Kanada'ya gönderilen 3 kargo gönderisi şüpheli olarak değerlendirildi.

Narkotik dedektör köpeklerle yapılan ayrıntılı kontroller sonucunda gönderilerden birincisindeki Avustralya'ya yollanmak istenen halıda emdirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi.


Kanada'ya gönderilmek istenen pakete de dedektör köpeklerden yoğun tepki gösterdi. Açılan pakette kazak, mont, pantolon gibi kıyafetlerin astarına dikilmiş kumaş parçaları bulundu. Kumaştan alınan parçanın test kiti analizinde uyuşturucu bulgusuna rastlandı.


Suudi Arabistan'a gönderilmek istenen ve yapı malzemesi olduğu beyan edilen bir başka kargo gönderisinde de 220 bin hap ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturuculara ilişkin soruşturmalar devam ediyor

Son Güncelleme: 13.03.2022 11:14:20