UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AB’DEN BÜYÜK JEST ‘GEÇİCİ KORUMA VE SIĞINMA HAKKI’

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, AB'nin Ukrayna'dan kaçan herkese geçici koruma ve sığınma başvurusu hakkı tanıyacağını bildirdi.

AB’DEN BÜYÜK JEST ‘GEÇİCİ KORUMA VE SIĞINMA HAKKI’

Kriz yönetiminden sorumlu üye Janez​​​​​​​ Lanercic de daha önce açıklanan 500 milyon avroluk yardımın detaylarını paylaştı.

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ve kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lanercic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Schinas, Ukrayna'da yaşayan ve savaştan kaçan herkese "uyrukları, etnik kökenleri veya ten rengi ne olursa olsun" geçici koruma ve bu süre içerisinde AB'de sağlık, eğitim ve çalışma imkanı tanınacağını söyledi.

Johansson da bu kişilerin daha sonra sığınma başvurusu yapma hakkına sahip olacağını vurguladı.

"ONLARI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Bu yardımın şu anda Ukrayna'dan tahliye edilen öğrenciler veya ülkede kısa süreli barınanlar için geçerli olmayacağını ifade eden Johansson, "Onları memnuniyetle karşılıyoruz. Onları tahliye etmemiz gerekiyor ama aynı zamanda menşe ülkelerine geri dönmeleri gerekiyor." dedi.

Johansson AB'nin 12 günde 2 milyon mülteciyle karşı karşıya kaldığını belirterek "Bu, AB'nin 2015 ve 2016'da toplam aldığı mülteci sayısıyla aynı. Ve daha fazlası gelecek. Putin durmayacak." diye konuştu.

Son Güncelleme: 8.03.2022 20:45:01
ETİKETLERRUSYA UKRAYNA AB