UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İMAMOĞLU’NDAN İSTANBUL GENELİNDE 1586 ÇİFTÇİYE DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından İstanbul genelinde 1586 çiftçiye 2538 torba ayçiçeği üretimi için tohum desteği vereceğini açıkladı. .

İMAMOĞLU’NDAN İSTANBUL GENELİNDE 1586 ÇİFTÇİYE DESTEK

Rusya- Ukrayna savaşıyla ayçiçek yağı fırsatçıları yeniden hortladı. Marketlere yapılan denetimlerde rafların boş olduğu görülürken, depoların ise dolu olduğu ortaya çıktı. Zam geleceği iddiaları sonrası piyasada ayçiçek yağı bulunmaz oldu.

“AYÇİÇEK YAĞI SORUNU YOK”

Bugün konu hakkında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ne ayçiçek ne de zeytin yağı sorunu olmadığını belirtti. Muhalefetin kampanya yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, "Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu. Stokçular utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyor, muhalefet de ayçiçek yağı yok diye kampanya yapıyor." dedi.

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Ayçiçek yağına ilişkin tartışmalar devam ederken konu hakkında bir hamle de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan İmamoğlu, ayçiçek üretimi için çiftçilere tohum desteği verdiklerini belirterek, "Ekonomik olarak ve tedarik açısından zor zamanlardan geçilen bugünlerde, üreticileri destekliyoruz. İstanbul genelinde 1586 çiftçiye 2538 torba yağlık ayçiçeği tohumu desteği veriyoruz." dedi

Son Güncelleme: 8.03.2022 18:17:16