UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA'DAN UKRAYNALI SİVİLLERE 'AHLAKSIZ' TEKLİF!

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatı sürerken, tahliyeler için alınan ateşkes kararı her ne kadar olumlu görünse de Rusya'nın teklifi büyük tartışmalara neden oldu. Rusya, tahliyeler için üçüncü kez ateşkes ilan ederken, Rusya ve Belarus'u güzergah olarak belirledi. Ukrayna ise adeta 'bize gelin ya da ölün' anlamına gelen bu teklifi 'ahlaksızca' olarak nitelendirdi. Ayrıca kadın ve genç kızları bekleyen en büyük tehlikenin ise taciz, tecavüz ve uluslararası seks mafyası olduğu ifade edildi.

RUSYA'DAN UKRAYNALI SİVİLLERE 'AHLAKSIZ' TEKLİF!

Rusya'nın  Ukrayna'daki askeri harekatı 13. günde devam ederken sivillerin tahliyesi için alınan ateşkes kararı daha önce 2 defa bozulmuştu. Rusya, insanı koridor için 3. kez geçici ateşkes kararı alırken, bu kez de verdiği güzergahlar büyük tepki çekti. Açıklanan güzergaha göre siviller Rusya ya da Belarus'a geçebilecek. Rusya'nın, "Ya bize gelin ya da ölün" anlamına gelen bu kararı karar büyük tepki çekerken, Ukrayna tarafı ise bunu 'tamamen ahlaksızca' olarak değerlendirdi...

SADECE 2 GÜZERGAH AÇIKLADILAR

Rusya'nın, Ukrayna’yı işgal girişimi 13'üncü gününde sürerken dün bir kez daha sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildi. Daha önceki 2 gün de ateşkes ilan eden Rusya, buna rağmen kaçmaya çalışan sivillere ateş açmıştı. Dün ilan edilen ateşkeste Kiev, Mariupol, Harkov ve Sumi kentleri için açıklanan tahliye güzergahları sadece Rusya ve müttefiki Belarus’a çıkıyordu.

DRONELARLA DENETİM

Rusya ayrıca tahliye güzergahlarını insansız hava araçlarıyla denetleyeceğini ve siviller için Kiev’den Moskova’ya hava koridoru açacağını duyurdu.

"TAMAMEN AHLAKSIZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vlidimir Zelenskiy’nin sözcüsü, Rusya’nın tutumunu ‘tamamen ahlaksız’ olarak nitelendirdi. İngiltere Avrupa Bakanı James Cleverly, Rusya’nın açıklamasının ‘inanılmaz derecede alaycı’ olduğunu söyledi.

MAYINLI GÜZERGAH

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ukrayna Mariupol’dan insani koridorları kullanarak kaçmaya çalışanların gittikleri yolun mayınlı olması nedeniyle mahsur kaldığını açıkladı. Rusya, ateşkesin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebi üzerine ilan edildiği açıklandı. Ancak Fransa, Macron’un ateşkes talebinde bulunduğu iddiasını yalanladı.

Son Güncelleme: 8.03.2022 14:47:12