UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON 35 YILIN EN YOGUN KAR YAĞIŞI KAPIDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz'in kıyı kesimleri ve İç Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı, Bolu ve Karabük çevreleri ise karla karışık yağmurlu olacak. Meteoroloji perşembe gününe işaret etti. Bazı uzmanlar kar yağışının son 35 yılın en güçlü Mart karı olduğunu açıkladı.

SON 35 YILIN EN YOGUN KAR YAĞIŞI KAPIDA

Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu sabah Trakya da karla karışık yağmur ve yüksekler kar yağışı uyarısında bulundu.  İşte son dakika hava durumu detayları...

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç) ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve zamanla Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

4 GÜN SÜRECEK

CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sabah Trakya da karla karışık yağmur ve yüksekler kar yağışı yapabilir. İstanbul yağmurlu sıcaklık 8 derece” dedi.

Prof. Dr. Şen, “10-11-12 Mart günlerinde Türkiye ye kuzey batıdan Marmara girecek soğuk hava ve kar yağışı olasılığı kuvvetlenerek devam ediyor. Perşembe başlayacak soğuk hava 4-5 gün sürecek. Kar yağışının ise 4 gün sürmesi tahmin ediliyor. Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısı yağışlı Trakya'nın yüksekleri, Kuzey Ege'nin iç, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı karla karışık yağmur ve kar diğer yerler yağmurlu. Sıcaklıklar 2-3 derece azalmaya başlıyor” açıklamalarında bulundu.

Prof. Dr. Şen, "10-15 Mart arası günlerinde soğuk hava ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Gece sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Bu nedenle geceleri buzlanma ve don olayı görülebilecek.

Kar yağışı perşembe sabah saat 6-7 dolayında İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kuzey ilçelerinden giriş yapacak görünüyor. Önceleri karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. Aralıklı olarak pazartesi sabahına kadar yerde ve gök de kar yağışını İstanbullular görecek. Kar yoğunluğu daha çok Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz iç kesimlerinde görülüyor.  Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakası daha yoğun olmak üzere kar etkili olabilir" dedi.

KAR LASTİĞİ UYARISI

Prof. Dr. Şen, “Yerel yönetimler, Karayolları, paralı yolları işletenler aman dikkat tekrar olumsuzluk yaşamayalım. En fazla dikkat edecek olanlar ise biz vatandaşlar kış lastiksiz çıkmayın. Siz yolda kalınca arkadaki kış lastiklilerde yolda kalıyor. En önemlisi yolu açmak için kepçe de gelemiyor” şeklinde açıklama yaptı.

“1987’DEN SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI”

Bazı uzmanlar İstanbul’da perşembe günü kuvvetli kar yağışı başlayacağını duyurup, karın pazartesiye kadar etkili olacağını açıkladı.

Okul ve iş yerlerinde tatillerin olabileceğini aktaran uzmanlar 1987’den sonra en iddialı karın olacağını duyurdu. Yaptıkları açıklamada, “İstanbul Aybar kar fırtınasına hazırlanıyor. Tahminlere göre, Perşembe-Pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir. Bazı meteorolojik modeller İstanbul’u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987’den sonra en iddialı kar geliyor” ifadelerine yer verdi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren il geneli yağmurlu, gece saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

İzmir: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 14

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı 4

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 15

Son Güncelleme: 7.03.2022 11:33:31
ETİKETLERKAR METEROLOJİ