UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN, MÜZAKERELER ÖNCESİ PUTİN'İ BARIŞA ÇAĞIRACAK

Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Rusya ile görüşebilen nadir ülkeler arasında bulunması sebebiyle Erdoğan'ın yarınki müzakereler öncesi Rusya'yı barışa çağıracağı öğrenildi.

ERDOĞAN, MÜZAKERELER ÖNCESİ PUTİN'İ BARIŞA ÇAĞIRACAK

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Savaş nedeniyle başta Avrupa olmak üzere Türkiye'de de benzin fiyatlarında ciddi bir yükselmeye meydana geldi. Savaşın sonuçlarının dünya ekonomisi üzerinde ağır şekilde hissedilmesinin ardından iki ülke ile de yakın ilişkileri bulunan Türk diplomasisi harekete geçti.

TÜRKİYE’NİN TUTUMU UMUT VERİYOR

Hem Ukrayna hem de Rusya'nın diploması anlamındaki tavrını merakla beklediği Türkiye, ısrarla barıştan yana tavır almıştı. Türkiye'nin bu tutumu NATO ve Avrupa ülkelerine de umut verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme merakla bekleniyordu.

TÜRKİYE, İYİ İLİŞKİLERİ DEVREYE SOKACAK

İki ülke ile de diplomatik ilişkileri iyi olan ve iki ülke ile birden görüşme olanağına sahip nadir ülkelerden biri olması nedeniyle önemli konumda bulunan Türkiye'nin barış konusunda iyi ilişkileri devreye sokacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarınki müzakereler öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'i barışa davet edecek.

SAVAŞIN BİTMESİ GEREK

Öte yandan görüşmeyle ilgili elde edilen bir diğer önemli detay ise Türkiye tarafından yapılan hazırlık. İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmayları tarafından detaylıca hazırlanan bir rapor Erdoğan'a sunuldu. Söz konusu raporda, iki ülke arasındaki savaşın neden bitmesi gerektiği yönünde bilgilerin yer aldığı belirtildi.

KALIN: TÜRKİYE'DE ÖN ŞARTSIZ GÖRÜŞMELİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da önceki gün yaptığı açıklamada müzakere görüşmelerinin İstanbul veya Ankara'da gerçekleştirilmesi için hiçbir engel olmadığını belirterek, "Zelenski de bu yönde bir çağrı yaptı. Putin ile İstanbul'da Ankara'da veya istediği herhangi bir yerde görüşmeye hazırım dedi. Doğru olan da bu. Hiçbir ön şart koşmadan bu müzakerelerin bir an önce başlaması. Biz Türkiye olarak burada üzerime düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Burada bir ev sahipliği yapılması kolaylaştırıcı rol oynanması konusunda Türkiye olarak hazır olduğumuzu iki tarafa da ifade ettik. Diğer müttefiklerimizle de bunu konuşuyoruz. Herkesin ortak çabası savaşın bir an önce durdurulması yönünde" ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 6.03.2022 13:27:37