UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN, ZELENSKİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ERDOĞAN, ZELENSKİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ!

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetlerini tanıma kararı ele alındı.

Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağı Senegal’de bulunduğu sırada yaptığı görüşmede, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü toplantısı neticesinde açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti.Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını vurgulayan Erdoğan, sorunun çözümü için uluslararası alanda diplomasinin tüm imkanlarından yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Erdoğan’a teşekkür eden Zelenski, “Ukrayna’nın konumu ve toprak bütünlüğünü desteklediği için Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sundum” dedi.

Son Güncelleme: 24.02.2022 14:08:26
ETİKETLERerdoğan zelenski