UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BULGARİSTAN'IN KARARI SONRASI AKIN ETTİLER

Bulgaristan'ın Türkiye’den dönüşlerde uygulanan PCR testi şartını kaldırmasının ardından Bulgar turistler, Edirne'ye akın etti. Özellikle hafta sonu gelen Bulgarların bagajlarında yer kalmadı. Alışveriş için Bulgaristan'dan gelen Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" dedi.

BULGARİSTAN'IN KARARI SONRASI AKIN ETTİLER

Bulgaristan Türkiye'den dönüşlerde PCR testi zorunluluğunu kaldırdı. Bu kararın ardından Edirne'ye akın eden Bulgarlar, alışveriş için birbirleriyle yarıştı. Bagajlarında boş yer kalmayan Bulgar turistler, "Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" diye konuştu.

ARTIK EKMEK VE SUYU DA EDİRNE'DEN ALIYORLAR

Türkiye’den Bulgaristan’a dönüşlerde uygulanana PCR test zorunluluğunun kaldırılması kent esnafına can suyu oldu. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri Edirne’ye akın eden Bulgar turistlerin bagajlarında yer kalmadı. Çuvallar ve kolilerle alışveriş yapan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta zorlandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyacını Türkiye’den karşılayan Bulgarlar, artık ekmek ve suyunu da Edirne’den almaya başladı. Hafta sonu yaşanan turist yoğunluğuna bağlı olarak otoparklarda yer kalmazken, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde de adım atacak yer kalmadı.

"BAGAJLARIMIZI DOLDURUP DÖNECEĞİZ"

Alışveriş için Bulgaristan'dan gelen Yusuf Mümin, "Her şeyimizi Edirne’den aldık. Yiyecekten giyime kadar ne lazımsa alıyoruz. Her hafta geliyoruz. Arabayla geldik, bagajlarımızı doldurup döneceğiz" dedi.

Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 20.02.2022 14:55:17
ETİKETLERedirne