UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UKRAYNA ORDUSU DUYURDU

Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna ordusu, Donbass’ta düzenlenen saldırıda 1 askerin daha hayatını kaybettiğini, 4 askerin de yaralandığını duyurdu. Öte yandan otomatik silahlar, havan topları ve tanksavarlarla açılan ateş sonucunda dün saat 17:00 itibarıyla 70 kez ihlal tespit edildiği belirtildi. Bazı ülkeler de vatandaşlarına Ukrayna’yı terk etme çağrısında bulunmaya devam ediyor.

UKRAYNA ORDUSU DUYURDU

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim artarken Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden Donbass’taki son duruma yönelik açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 1 askerin daha hayatını kaybettiği, 4 askerin de ağır yaralandığı ifade edildi.

"70 KEZ İHLAL"

Otomatik silahlar, havan topları ve tanksavarlarla açılan ateş sonucunda dün  saat 17:00 itibarıyla 70 kez ihlal tespit edildiği duyuruldu. Ukrayna ordusu tarafından durumun kontrol altında olduğu bildirilirken, gerektiğinde karşı tarafa aynı yolla cevap verileceği de belirtildi.

Öte yandan Ukrayna Ordusu, ayrılıkçılara ait bir İnsansız Hava Aracı’nın düşürüldüğü açıkladı.

LUFTHANSA KİEV'E UÇUŞLARINI ASKIYA ALACAK

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, 21 Şubat'tan itibaren Kiev uçuşlarını askıya alacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, 21-28 Şubat'ta Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gidiş ve dönüş uçuşlarının askıya alınacağı belirtildi.

Durumun takip edildiğinin vurgulandığı açıklamada, ileri bir tarihte uçuşlar hakkında karar verileceği ifade edildi.

Lufthansa’nın kararı, Almanya’nın vatandaşlarından Ukrayna'yı hemen terk etmesini istemesinden sonra geldi.

 

G7 ÜLKELERİNDE RUSYA'YA 'DİPLOMASİ' YOLUNU SEÇMESİ ÇAĞRISI

G7 ülkeleri, Rusya'ya diplomasi yolunu seçmesi, gerilimi düşürmesi ve askeri güçlerini Ukrayna sınırından çekmesi çağrısında bulundu.

İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan ülkelerin Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi tarafından Rusya ve Ukrayna'ya ilişkin ortak açıklama yapıldı.

G7 ülkelerinin, Rusya'nın Ukrayna çevresinde, yasa dışı ilhak edilen Kırım'da ve Belarus'ta tehditkar askeri yığınağı konusunda ciddi endişe duyduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana Avrupa kıtasındaki en büyük konuşlandırma olan Rusya'nın sebepsiz ve haksız askeri güç yığınağı, küresel güvenliğe ve uluslararası düzene meydan okumadır. Rusya'yı diplomasi yolunu seçmeye, gerilimi düşürmeye, askeri güçlerini Ukrayna sınırlarının yakınından önemli ölçüde geri çekmeye, risk azaltma ve askeri faaliyetlerin şeffaflığı da dahil uluslararası taahhütlere tam olarak uymaya çağırıyoruz."

 

Son Güncelleme: 20.02.2022 10:55:44
ETİKETLERukrayna