UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KUZENLER EMİNE ÇÖP VE TUĞÇE SEMİZ CİNAYETİ ARAŞTIRILIYOR!

Kocaeli'de trafik ışıklarında durdukları sırada otomobilde vurulan Emine Çöp (27) ve kuzeni Tuğçe Semiz'in (22) ölümü ve diğer otomobildeki arkadaşları Alihan K.'nin yaralanmasıyla ilgili oluşturulan özel ekip olayı aydınlatmaya çalışıyor.

KUZENLER EMİNE ÇÖP VE TUĞÇE SEMİZ CİNAYETİ ARAŞTIRILIYOR!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde trafik ışıklarında durdukları sırada otomobilde vurulan Emine Çöp (27) ve kuzeni Tuğçe Semiz'in (22) ölümü ve diğer otomobildeki arkadaşları Alihan K.'nin yaralanmasıyla ilgili oluşturulan özel ekip olayı aydınlatmaya çalışıyor. Polis, 3 kişiyi çapraz ateşe alıp 30 el ateş eden kişilerin kuzenlerle bağlantılarını araştırırken Emine Çöp'ün ağabeyi Ramazan Çöp, olayın mobesenin bulunduğu yerde olduğunu belirterek, "Planlı bir durum olarak düşünüyorum" dedi. Ramazan Çöp, "Daha önce yaşandığını düşünmediğim bir katliam gerçekleşti. Bu çok büyük bir vicdansızlık" diye konuştu.

Olay, geçen pazar, saat 04.30 sıralarında Beylikbağı Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Emine Çöp ve Tuğçe Semiz'in içinde olduğu 34 EKY 853 plakalı otomobille Alihan K.’nin kullandığı 34 DCU 278 plakalı otomobile, Trafik ışıklarında yavaşladıkları sırada arkalarından gelen araçtan inen 2 kişi tabancalarla ateş etti.

Saldırganlar daha sonra otomobile binip İstanbul istikametine kaçtı. Tuğçe Semiz başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. Boynuna ve sırtına isabet eden kurşunla yaralanan Emine Çöp ise kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesi’ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Omzuna ve vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Alihan K. ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, 30 adet 9 milimetre kovan tespit etti.

ÖZEL EKİP ARAŞTIRIYOR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro polislerinden oluşan özel ekip, olay yerinde kuzenlerin içinde bulunduğu ve kiralık olduğu belirlenen otomobilde incelemelerde bulundu, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını izledi. 2 kuzenin eski eşleri ve erkek arkadaşlarıyla da görüşen polisler, 2 otomobili çapraz ateşe alıp 2 silahla 30 el ateş ederek 2 kuzeni öldürüp, 1 kişiyi yaralayan kişilerin, kuzenlerle bağlantılarını çözmeye çalışıyor. İstanbul'a kaçtıkları belirlenen kişileri yakalamak için çalışmalar sürüyor.

BİR KATLİAM GERÇEKLEŞTİ'

Emine Çöp’ün ağabeyi Ramazan Çöp, "Acımız büyük ve kötü bir olay yaşadık. Daha önce yaşandığını düşünmediğim bir katliam gerçekleşti. Tamamen bir infaz ve bir kadına kızmak değil veya sevgi nedeniyle olduğunu düşünmüyorum. Bir insanda iğne ucu kadar vicdan varsa bunu yapmaz. Bu çok büyük bir vicdansızlık" dedi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 kuzenin ölümüyle ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini, soruşturma dosyasına Gebze 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından gizlilik kararı verildiğini, bu kapsamda maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasına yönelik soruşturma ve araştırmanın titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Son Güncelleme: 15.02.2022 20:14:02
ETİKETLERkocaeli  cinayet  soruşturma