UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden paylaşılan son verilere göre, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgeleri ise kar yağışlı olacak.

METEOROLOJİDEN  KUVVETLİ KAR  YAĞIŞI UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre birçok kentte kar yağışı bekleniyor.

ERZURUM VE ÇEVRESİNE YOĞUN KAR UYARISI

Kıyı kesimlerde yağmur beklenirken, Doğu Anadolu ve Erzurum çevreler için ise yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Öte yandan çığ tehlikesi olduğu da ifade edildi. Ayrıca 26 için ise alarm verildi. 10 kent için turuncu kodlu uyarı yapılırken, 16 kentte ise sarı kategoride uyarı yapıldı.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Karaman çevreleri ve Konya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞMUR GELİYOR

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Doğu Anadolu'nun güneyinin yüksekleri ile Erzurum'un güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Son Güncelleme: 10.02.2022 14:53:51
ETİKETLERmeteoroloji