UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERKEZ BANKASI'NDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK!

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Yapılan değişikle Denetim Genel Müdürü'nün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda, 7 yıl görev yapmış olmasına ilaveten banka dışında en az 3 yıl yöneticilik yapma şartı kaldırıldı.

MERKEZ BANKASI'NDA  BÜYÜK DEĞİŞİKLİK!

Merkez Bankası'nın 29 Ağustos 2009'da yürürlüğe giren Denetim Yönetmeliği'nde değişikler yapan yeni yönetmelik, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Önceki yönetmelikte bulunan, "Denetim Genel Müdürü, bankada denetim elemanı olarak en az yedi yıl görev yapmış olmaya ilaveten genel müdürlük dışında en az üç yıl yöneticilik yapmış bulunanlar arasından, bankanın ilgili düzenlemelerine göre atanır" ibaresi yeni yönetmelikte yer almadı.

DENETİM RAPORLARI İADE EDİLEBİLECEK

Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir diğer konu ise Genel Müdür'ün Danışma Kurulu'na, denetim raporlarını iade etme yetkisi tanınması oldu.

Yeni yönetmeliğin 9. Maddesi'nde bu konuda şöyle deniliyor: "Danışma Kurulu, incelediği raporlar arasında mahiyeti itibarıyla uygun görmediği raporları gerekçesini belirtmek suretiyle yeniden düzenlenmek üzere bir defaya mahsus olarak ilgili denetim elemanına iade edebilir. Denetim elemanı, danışma kurulunun görüşü doğrultusunda raporu yeniden düzenleyebileceği gibi, gerekçesini belirtmek suretiyle raporunda değişiklik yapmaksızın danışma kuruluna tekrar sunabilir."

YÖNETİCİ ATAMALARINDA SINAVDA BAŞARILI OLMA ŞARTI KALDIRILDI

Yeni yönetmelikle, sınavla kuruma yönetici atamasında da değişikliğe gidildi.

Son Güncelleme: 31.01.2022 08:38:06
ETİKETLERmerkez bankası