UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAR YAĞIŞI, İSTANBUL'U ESİR ALDI!

Son dakika gelen habere göre İstanbul'da devam eden kar yağışı, adeta kenti esir aldı. Açıklamalar ve önlemler peş peşe gelirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alınan son kararı duyurdu. Vali Yerlikaya, bugün saat 13.00'e kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

KAR YAĞIŞI, İSTANBUL'U ESİR ALDI!

Trakya üzerinden gelen yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı kâbusa çevirdi. Birçok yerden kente giriş ve çıkışlar kapatılırken, bugün de devam etmesi beklenen yağış dolayısıyla yeni önlemler alındı. Alınan kararı Twitter hesabından duyuran Vali Yerlikaya, saat 13.00'e kadar özel araçların trafiğe çıkamayacağını açıkladı. İşte İstanbul'da hayatı felç eden yağışıyla ilgili son gelişmeler...

KENTİ ESİR ALDI, ÇOK SAYIDA YOL KAPANDI

İstanbul'da Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı, dün öğleden sonra da kentin batı ve kuzey ilçelerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, kenti adeta esir aldı.

Kar yağışı ve meydana gelen kazalar nedeniyle pek çok yol ulaşıma kapandı. Mesai saatinin bitimiyle evlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, kara yoluyla ulaşımın durma noktasına geldiği kentte metro ve metrobüs duraklarına akın edince, buralarda izdiham yaşandı. Bazı metrobüs duraklarında, üst geçitlerde adım atacak yer kalmadı. Kar yağışı nedeniyle bazı tramvay seferleri iptal edildi.

Trafiğin durduğu noktalarda pek çok kişi araçlarında mahsur kaldı. Trafiğin durduğu ana hatlarda, binlerce İstanbullu, yoğun kar yağışının altında araçlarında yardım bekledi.

Gece boyunca kar yağışının en yoğun olduğu yerlerde ilçe belediye ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, yolda kalan araçlardaki vatandaşlara, çay, çorba, su ve yiyecek dağıttı. Birçok vatandaş aracını yol kenarlarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu.

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören-Odayeri arasında araçlarında mahsur kalanların yardımına ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yetişti. Mahsur kalan vatandaşlar bölgeden jandarmaya ait araçlarla tahliye edildi.

VALİ AÇIKLADI! "İZİN VERİLMEYECEK"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" dedi.

Yerlikaya, Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a araç giriş kısıtlamasının da süreceğini belirtti.

İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle dün İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alınmış, İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar durdurulmuş, İstanbul'daki otogarlardan tüm şehirlerarası otobüs çıkışları da kısıtlanmıştı. Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul'a girişine de izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

Son Güncelleme: 25.01.2022 10:12:50
ETİKETLERkar