UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİN’DE KORKUTAN YENİ SALGIN!

Çin'de yeni bir salgının patlak verdiği iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Enfekte olan kişilerin kulak, göz ve burunlarından kan geldiği iddiası hızla yayıldı. Ancak işin aslı kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

ÇİN’DE KORKUTAN YENİ SALGIN!

Omicron varyantı etkisiyle koronavirüs vaka sayıları pik yapmışken Çin'den gelen haber büyük paniğe neden oldu. ABD'li muhabir Ben Harnwell'a dayandırılan haberde, Çin'de yeni bir virüs bulunduğu, enfekte olan kişilerin kulak, göz ve burunlarından kan geldiği ve kentin tamamen karantinaya alındığı iddia edildi.

Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında kulaktan kulağa yayılan 'Çin'de yeni salgın' iddiasına ilişkin gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Ben Harnwell'ın duyurduğu haber aslında, Çin'in Xian kentindeki görülen hemorajik ateş vakalarının erken evre Kovid-19 semptomlarına benzerlik gösterdiği bilgisiydi.

KARANTİNANIN SEBEBİ KORONAVİRÜS

Korona virüs salgınının başladığı Çin, vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek sıkı önlemler uygulamaya devam ediyor. Sıfır-Kovid politikası uygulanan ülke küçük vaka grupları için bile büyük karantinalar uyguluyor. En son gelen karantina haberi de Anyang kentinde 2 Omicron vakasının doğrulanmasının ardından geldi.

5.5 MİLYON NÜFUSLU ŞEHİRDE KARANTİNA

Çin hükümeti, dün akşam saatlerinde şehir sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunarak şehrin karantinaya alındığını duyurdu. 5,5 milyon nüfusa sahip olan Anyang’da yetkililer, şehri toplu test yapılmasının kolay olması nedeniyle karantinaya aldıklarını belirtti.

TEMEL İHTİYAÇLAR DIŞINDA TÜM MEKANLAR KAPATILACAK

Şehirde, temel ihtiyaç malzemeleri satan mekanların dışında ise tüm mekanların kapalı olacağı açıklandı. Ancak yapılacak toplu testten sonra kentteki karantinanın bitip bitmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

DAHA ÖNCE'DE 13 MİLYON NÜFUSLU KENTİ KARANTİNAYA ALMIŞLARDI

Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanan ülkede, geçtiğimiz ay da 13 milyon nüfusa sahip Xi’an şehri ve 1.1 milyon nüfuslu Yuzhou kenti karantinaya alınmış, kısıtlamalar sertleştirilmişti.

KARANTİNA ALTINDAKİ KİŞİ SAYISI 20 MİLYONA ÇIKTI

Çin'deki üçüncü bir kentin daha kilitlenme kararı ile ülkedeki karantina altındaki kişi sayısı 20 milyonu buldu.

Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 vaka tespit edilirken 4 bin 636 can kaybı bildirildi.

Son Güncelleme: 11.01.2022 13:41:33
ETİKETLERçin  salgın  hemorajik ateş  xian