UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEŞ ÜLKE KAZAKİSTAN'A ASKER GÖNDERDİ

Televizyonlardan canlı dile getirilen talep anında karşılık buldu ve Rus askerler yola çıktı. Kazakistan sokaklarında bu sabah silah sesleri duyulurken, onlarca göstericinin öldüğü açıklandı. Rus medyasında özellikle 'silahlı çatışma' vurgusu öne çıkıyor. İşte son dakika gelişmeler...

BEŞ ÜLKE KAZAKİSTAN'A ASKER GÖNDERDİ

Dünyanın kilitlendiği Orta Asya ülkesi Kazakistan'daki geniş çaplı protestolar, Rusya'nın devreye girmesiyle yeni bir boyut kazandı. Rusya'nın başını çektiği ülkeler, Kazakistan'a asker gönderdi.

Hükümetin istifasına yol açan protesto dalgası Kazakistan'ı alt üst etti, ülkenin en büyük şehri ve eski başkenti Almatı'da bu sabah gerçekleşen çatışmalarda silah sesleri duyuldu.

Almatı'nın ana meydanında konuşlanan askerlerle göstericilerin birbirine girdiği dakikalarda duyulan silah sesleri, uluslararası haber ajansları tarafından dünyaya son dakika koduyla duyuruldu.

İnternete erişimin kesildiği Kazakistan'da göstericiler, ilan edilen Olağanüstü Hal'e karşın Pazartesi günü Almatı'daki belediye binasını ve havalimanını bastı. Sokaklardan 'İhtiyarlar dışarı' ve 'Hükümet istifa' sloganları yükseldi.

Son Güncelleme: 6.01.2022 14:31:59
ETİKETLERrusya  kazakistan  askeri müdahale