UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“120 MİLYAR DOLARA DAYANDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yapıyor.

“120 MİLYAR DOLARA  DAYANDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 Bizleri bir araya getiren Rabbime hamd ediyorum. Davamıza hizmet etmiş tüm arkadaşlarımıza, gayretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum. Ahirete göç etmiş olanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün açılışını yapacağımız eserlerin, Gaziantep'imize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm kurumlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugün 15 ay sonra yeniden Gaziantepli kardeşlerim ile buluşmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Her şehrimizi elbette eşit seviyoruz. Şehirlerimize hizmet götürürken de, sıkıntılarını çözerken de asla ayrım yapmadık, yapmıyoruz.

Gençlik ilginç bir noktayı yakalamış. (Salonda asılan pankart) "Gölgelerin üzerimize geldiği en zor zamanda güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk." Yine haklı çıktı. Bize oy verse de vermese de 84 milyonun her bir ferdini kardeşimiz olarak görüyor, bağrımıza basıyoruz.

Teknofest gençlik size sesleniyorum. Siz farklısınız. Farklılığınızı 2023'e kadar güçlenerek devam ettirmelisiniz.

Kurtuluşunun 100. yıl dönümünde kanlarıyla, canlarıyla Antep'in savunmasına öncülük eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum.

Bir asır önce şanlı bir direnişle destan yazan Gaziantep bugün de başta ticaret ve üretim olmak üzere her alanda tarih yazmaya devam ediyor. Gaziantep mücadelesiyle nasıl milletimize umut aşılaşmışsa bugün de üreterek, çalışarak ekonomimize destek oluyor. İnşallah büyümede, yatırımda, istihdamda Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. Son 2 yıldır içinde bulunduğumuz salgın döneminde Gaziantep başarılarıyla hem bizim hem milletimizin gurur kaynağı olmuştur.

Milletimiz sorunlarla uğraşırken muhalefet yangına körükle gidiyor, sorunları istismar ediyor. Milletin sıkıntısını paylaşmak yerine oy devşirme hesabı yapanlar var. Tam kapanma çağrıları altında ekonomimize kontak kapatma zorunda kaldılar. Büyükelçilere mektuplar yazdılar. Ne işiniz var sizin büyükelçilerle? Önce siz ne yaptınız, belediyeleriniz ne yapıyor? Bunu millete anlatın. Her tarafı kanalizasyon götürüyor ama bunlarda bir şey yok.

2013 haziranında IMF ile defteri kapattık. 23 milyar dolarlık borcu biz ödedik.

Merkez Bankası rezervimiz 120 milyar dolara dayandı.

 

Son Güncelleme: 25.12.2021 15:17:14
ETİKETLERerdoğan