UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU SEMPTOMLARA DİKKAT!

2 yıldırı hayatımızda olan koronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Dünyanın pek çok noktasında baskın tür haline gelen İngiltere'den flaş bir haber geldi. Omicron'daki kritik süre belli oldu. Uzmanlar Omicron'un belirtilerini de tek tek açıkladı.

 BU SEMPTOMLARA  DİKKAT!

Geçtiğimiz haftalarda Güney Afrika'da ortaya çıkan ve buradan onlarca ülkeye yayılan Omicron varyantı kısa sürede dünyanın alarma geçmesine neden olmuş durumda.

Kısa sürede dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen varyant ile ilgili bilim insanlarının zamana karşı yarışı sürerken İngiltere'de yapılan açıklama ile varyanttaki kritik süre netlik kazandı.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Omicron varyantına yakalanıp yakalanmadığınızı belirlemek için ilk 48 saat çok önemli zira İngiltere'de kullanılan ZOE Symptom Track uygulama verilerini inceleyen uzmanlar Omicron ile enfekte olan çoğu kişinin ilk 48 saatte belirti göstermeye başladığı sonucuna ulaştı.

SEMPTOMLAR DEĞİŞTİ

Peki Omicron'un belirtileri neler? Bir önceki varyantlara kıyasla semptomlarda değişiklik olduğunu belirten uzmanlar Omicron'un semptomlarını da açıkladı.

Burun akıntısı, kuru/kaşıntılı boğaz, baş ağrısı, yorgunluk ve hapşırma en belirgin Omicron semptomları arasında gösteriliyor. İngiliz uzmanlara göre, bel ağrısı, kas ağrıları ve gece terlemeleri de önemli semptomlardır

Son Güncelleme: 23.12.2021 13:30:30
ETİKETLERomicron