UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘MEVDUAT HESAPLARI DESTEKLENECEK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

‘MEVDUAT HESAPLARI DESTEKLENECEK’

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da çok geniş bir katılımla Türkiye - Afrika ortak zirvesini gerçekleştirdik. Birlikte refah için 3.Türkiye ortalık zirvesi de öncekiler gibi son derece başarılı ve verimli geçti. Salgın şartlarına rağmen başarıyla icra ettiğimiz bu zirveyle Türkiye - Afrika ortaklığında yeni bir döneme girdiğimize inanıyorum. Hedefimiz ticaretimizi 75 milyar dolara taşımaktır. Kıtayı yükselen bir güç olarak değerlendiriyoruz. Kazan - kazan ve eşit ortaklık temelinde iş birliğimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz.

2022 yılı bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Meclis'teki bütçe maratonu oldukça uzun, zorlu ve yüksek tansiyonlu bir süreçtir. Bugüne kadar olduğu gibi 2022 bütçesini de ülkemizin hedeflerine ve milletimizin refahına hizmet edecek şekilde hayata geçireceğiz.

Türkiye geçtiğimiz 19 yılda ortalama yüzde 5,1 büyüme başarısı göstermiş bir ekonomiye sahiptir. Salgının tüm dünyayı kasıp kavurduğu yılda herkes küçülürken biz yüzde 1,8 büyüdük. 2021'i de çift haneli rakamlarla kapatacağız. İstihdamımızı 29 milyona yükseltmek suretiyle milletimizin iş ve aş sahibi olmasını sağladık. Yıldızı parlayan bir Türkiye inşa ettik. Ekonominin rasyonel işleyişiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan fahiş fiyat artışlarının yol açtığı sıkıntılar elbette hepimizin canını yakıyor. Hükümet olarak bu çerçevede gereken adımları atıyoruz. Stokçuluk ve fahiş fiyatla milletimizin günlük hayatını zorlaştıranlar hakkında bakanlıklarımız harekete geçmiştir. Asgari ücrette yüzde 50'nin üzerine artış yaparak 4.250 liraya çıkardık. Gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yükünü de azalttık. Üretimi ve istihdamı desteklemek için çeşitli başlıklar altında çok sayıda paketi hayata geçiriyoruz. Serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri ifade etmek istiyorum.

İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacka diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle fiyat vermekten zorlanan ihracatçımıza ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı ise Türk Lirası olarak ihracatçımıza ödenecek. BES sistemimizin cazibesini arttırmak için yüzde 30'a çıkartıyoruz. Kurum kazançları üzerindeki vergi yükünü azaltarak ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde bir puanlık indirim planlıyoruz.

Son Güncelleme: 20.12.2021 20:18:20
ETİKETLERrecep tayyip erdoğan