UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İstanbul'a son dakika kar uyarısı geldi. Meteorolojinin 20 aralık verisine göre çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Sıcaklıkların yarından itibaren hissedilir derecede düşeceği belirtilirken İstanbul'da beklenen kar yağışı için ise saat verildi.

İSTANBUL İÇİN  KAR UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile güneydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa çevreleri ile İzmir'in iç, Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Şırnak, Siirt, Batman, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri, Erzincan, Tunceli, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SOĞUK HAVA GELİYOR

Türkiye genelinde etkili olan yağışlı havanın 22.12.2021 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak, sıcaklıkların 21.12.2021 Salı gününden itibaren Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji, İstanbul için akşam saatlerinden itibaren yağmur ve zamanla karla karışık yağmur uyarısında bulundu.

HIZI 80 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Rüzgarın iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Erzincan, Tunceli, Malatya, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari ve Mardin için sarı, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay için turuncu uyarıda bulundu.

Son Güncelleme: 20.12.2021 09:14:00
ETİKETLERmeteoroloji  kar  istanbul