UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın toplanıyor. Gündem ağırlıklı olarak ekonomi. Dövizde hareketlilik, memurların talebi, emekliye zam ve stokçuluk masada... Detayları CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Masada oldukça önemli başlıklar var.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, yarın gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin detayları aktardı. Arda Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

FİYAT ARTIŞLARI İÇİN ATILACAK ADIMLAR

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'e kadar geriletti. Ancak döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Ayın başından bu yan döviz kurlarına Merkez Bankası'ndan 5. müdahale geldi. Bu müdahalenin ardından kurlardaki stabilliğin sağlanması ve fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi amacıyla atılabilecek adımlar ele alınacak.

STOKÇULARA CEZA

Stokçuluk karşı adımlarda gündemde. Meclis genel kuruluna stokçuluğa karşı cezaların artırılmasına için yasa teklifi geliyor. Bu teklif gelmeden hemen önce yapılan kabine toplantısında Türkiye genelindeki stokçuluğa ilişkin denetimler ve vatandaşların şikayetleri gündemde olacak.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM OLACAK

Bir diğer önemli başlık da emekli maaşlarıyla ilgili olacak. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam sonrası emeklilerde de bir zam beklenti oluşmuş durumda. Maaş seviyesinin daha yukarı çıkarılmasının yapılabilecekler de ele alınacak. Emekliye seyyanen zam ya da asgari ücrete yapılan zam oranı kadar seçenekler masada.

MEMURLARIN ZAM BEKLENTİSİ

Memurlar bir diğer önemli başlık. Memurlar toplu sözleşme döneminde yüzde 5 zam ve enflasyon farkı alacak. Ancak yaşanan kur artış ve fiyat artışlarının dolayı memurların da bir ek zam beklentisi var. Bu talep için asgari ücret sonrası işaret edilmişti. Memurların talepleri kabine toplantısında değerlendirilecek. Ayrıca 3600 ek gösterge için çalışmaların da hızlanması bekleniyor.

ERDOĞAN KONUŞACAK

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Son Güncelleme: 19.12.2021 14:33:26
ETİKETLERrecep tayyip erdoğan  memur  emekli  zam