UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“2024’TEN SONRA…”

Koronavirüs aşı üreticisi Pfizer yetkililerinden yapılan açıklamada, pandeminin 2024'e kadar sürebileceği belirtildi. Şirketin tahminine göre bu tarihten sonra pandemi endemiye dönüşerek sadece bölgesel ölçekte devam edecek

“2024’TEN SONRA…”

Dünyada en yaygın olarak kullanılan coronavirus aşılarından birinin üreticisi konumunda bulunan Pfizer'dan yapılan açıklamada pandeminin 2024'e kadar devam edebileceği belirtildi.

ABD merkezli şirketin yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, şirketin 2024 yılında Kovid'in pandemiden endemiye dönüşeceğini düşündüğü ve dünya genelinde sadece bazı bölgelerde görüleceği belirtildi.

Omicron varyantı öncesinde, ABD'de pandemi sürecini yöneten Dr. Anthony Fauci salgının 2022'de biteceği tahminini paylaşmıştı.

Pfizer ayrıca, 2 ile 16 yaş arasındaki çocuklar için 3 dozdan oluşan bir aşı rejimi geliştirmeyi planladıklarını açıkladı. Yetişkinlerde uygulanan üç dozluk aşının koruma düzeyinden memnun olduklarını belirten Pfizer yetkilileri, bu nedenle çocuklar için de daha önceden planlanan iki dozluk seri yerine üç dozluk bir seri geliştirmek için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Almanya merkezli BioNTech ile birlikte coronavirus aşısını geliştiren Pfizer, aşının Omicron varyantıyla savaşacak bir versiyonu üzerinde de çalışıyor. Ancak henüz bu aşının gerekli olup olmadığı bilinmiyor. Aşının klinik denemelerine Ocak ayından itibaren başlanması bekleniyor.

Son Güncelleme: 18.12.2021 14:04:14
ETİKETLERpfizer