UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÜZBİNLERCE İNSAN KARANTİNAYA ALINDI.

Koronavirüs salgınına karşı dünyada en sert tedbirleri uygulayan ülkelerin başında gelen Asya devi, ekonominin en yoğun döndüğü eyaletlerinden birinde yine çok sert önlemler almaya başladı. Sağlık komisyonunun ‘hızla yayıldığı’ uyarısında bulunduğu yeni salgın, bir kez daha olağanüstü önlemlerle bastırılmaya çalışılıyor.

YÜZBİNLERCE İNSAN KARANTİNAYA ALINDI.

Çin’in ihracat merkezi yeni bir salgınla karşı karşıya. Ülkede 'Sıfır Kovid' politikası çerçevesinde sert tedbirler jet hızıyla uygulanmaya konmaya başlandı.

Ülkenin ekonomik açıdan en önemli eyaletlerinden Cıciang, Salı günü yarım milyon insanın karantinaya alınmasına ve bazı bölgelerde işlerin durdurulmasına neden olan bir Kovid salgınıyla boğuşuyor.

Ülkenin doğu kıyısındaki büyük bir sanayi ve ihracat merkezi olan Cıciang’da, Salı günü Çin'in yurt içinde tespit edilen 51 koronavirüs vakasının 44’ü görüldü ve geçen haftanın sonundan bu yana vaka sayısını yaklaşık 200'e çıkardı.

OMICRON GÖRÜLDÜ, TECRİT EDİLDİ

Devlet tarafından işletilen Tianjin Daily Pazartesi günü, 9 Aralık'ta denizaşırı ülkelerden şehre gelen bir kişide Omicron varyantının görüldüğünü bildirdi ve hastanın şu anda hastanede tecrit altında tedavi edildiğini duyurdu.

Salı günü, Xinhua haber ajansı, Cıciang'ın Shaoxing şehrinde 37 teyit edilmiş Kovid-19 vakası daha bildirdi ve şehirdeki yerel olarak bulaşan toplam teyit edilmiş vaka sayısını 144'e çıkardı.

Daha önce, tüm Cıciang eyaletinde 12 Aralık'ta yerel olarak ülke içinde bulaşan 74 semptom görülen vaka bildirildi. Bu rakam, önceki günkü 38 vakanın neredeyse iki katı.

‘HIZLI YAYILIYOR’

Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Wu Liangyou Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cıciang’ın üç kentinde (Ningbo, Shaoxing ve Hangzhou) görülen salgının "nispeten hızlı" bir şekilde yayıldığını duyurdu.

Çin'de bir düzineden fazla şirket, sıkılaştırılan Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Cıciang'ın bazı bölgelerinde üretimi askıya aldıklarını söyledi.

Çin'in düzinelerce kentinde görülen salgınlar, bu yıl denizaşırı ülkelerdeki salgınlardan daha ufak boyuttaydı ancak yerel yönetimlere, daha fazla yayılmayı önlemek için enfeksiyonların mümkün olduğunca erken tespit edilmesini ve kontrol altına alınmasını sağlamaları söylendi, bu da zaman zaman seyahat ve turizmde kesintilere yol açan yeni tedbirleri tetikledi.

50 BİN KİŞİ TESİSLERE ALINDI

Bir eyalet sağlık yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Cıciang 'da 50 binden fazla kişinin merkezi tesislerde karantinaya alındığını ve yaklaşık yarım milyon kişinin sağlık durumunun izlendiğini söyledi. Kıyı ilinin nüfusu 64,6 milyon.

Ningbo Lishe Uluslararası Havalimanı'ndan Shenzhen şehrine giden uçuşlar Pazar gününden itibaren askıya alınırken, Pekin'e uçuşlar 6 Aralık'tan itibaren iptal edildi. Hangzhou'dan Çin'in başkenti Pekin’e ise günde yalnızca bir uçuşa izin veriliyor.

Cıciang, seyahat acentelerine eyalet ve diğer bölgeleri birbirine bağlayan turizm gezilerini askıya alma talimatı verdi, eyalet düzeyindeki spor etkinliklerini durdurdu, eyaletin iki şehri olan Wenzhou ve Yiwu’da da barlar, satranç ve kart salonları gibi eğlence mekanları kapatıldı.

'TEST BİLE YAPMADILAR'

Kendisini sadece Bayan Fu olarak tanıtan köpek sahibi, bir Şanghay televizyon kanalına verdiği demeçte, "Köpeğin bir tehdit olduğunu veya virüsü taşıdığını düşünseler bile, en azından önce bir test yapmaları gerekirdi" dedi. Fu, köpeğin kamerada görünmeyen bir yerden ağladığını duyduğunu ve daha sonra sızlanmalar durduktan sonra işçilerin sarı bir çantayı taşıdığını gördüğünü söyledi. Bunun ardından yerde kan izleri görüldü.

Geçen hafta paylaşılan cinayet videosu, yetkililerin Kovid önleme kurallarını uygularken hayvanlara davranışları nedeniyle öfke dalgasına yol açtı. Twitter benzeri bir platform olan Weibo'da bir kullanıcı, "Halka hizmet ettiğini iddia eden bir hükümet yasaları bu kadar acımasızca uyguluyorsa, hükümete hala inanılabilir mi?" dedi.

Yerel hükümet Cumartesi günü yaptığı açıklamada, işçilerin evcil hayvan sahibi kadından özür dilediğini söyledi. Yetkililer, şu anda silinmiş bir Weibo gönderisinin ekran görüntülerine göre, dezenfekte etmek için kadının evine gireceklerini ve köpeğe zarar vermeyeceklerine söz vermişti. Yerel hükümet, Shangrao işçilerinin 'azarlandığını' ve görevlerinden alındığını duyurdu.

CANLI HAYVAN PAZARINDAN ÜRKÜTÜCÜ HABERLER GELİYOR

Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin'in eşine rastlanmayan yasak kararlarının nedeni ortaya çıktı, Aralık 2019'dan bu yana gündemden düşmeyen canlı hayvan pazarından ürkütücü haberler geliyor.

İngiliz araştırmacı Dr. Eddie Holmes, Wuhan şehrindeki Huanan deniz ürünleri pazarını beş yıl önce ziyaret ettiğinde Çinli uzmanların hayvanlardan insanlara bulaşan bir virüs riskine dikkat çektiğini söylemişti.

Strait Times'ın bildirdiğine göre, şimdi ise uzmanlar Çin'deki pazarlarda satılan ve tüketilen canlı hayvanların, yeni bir salgının tetikleyicisi olabileceği uyarısında bulunuyor. 12 Kasım tarihinde yayımlanan yeni araştırmaya göre, Çin'deki pazarlarda memeli hayvanların taşıdığı 71 yeni virüs tespit edildi. Bu virüslerin 18'i hem insanlarda hem de hayvanlarda tehlikeli olabilir.

Son Güncelleme: 14.12.2021 22:03:43
ETİKETLERçin  omicron  karantina