UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'A KAR MI GELİYOR?

İstanbul için kar uyarısı geldi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, salı akşamından itibaren Batı'dan başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstereceğini söyledi.

İSTANBUL'A KAR MI  GELİYOR?

Kar kapıya dayandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Doğu'da yer yer pus ve sis etkili oldu. Görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düşen Mardin, Diyarbakır ve Batman'da uçak seferleri iptal edildi. Havaların daha da soğuyacağını belirten Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada "Salı akşamı batıdan başlayarak soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Perşembe günü Trakya, İç Anadolu'da kar yağışı olabilecek. Hafta sonu kar Marmara ve Batı Orta Karadeniz'i de içine alabilir. İstanbul'da sıcaklık cuma akşamı ve cumartesi 6C'ye düşerek kar sınırına inebilir" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI TAHMİNİ

CNN Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu yağmurlu. Bu hafta da yağış devam edecek. Perşembe Doğu'yu da içine alacak.

Salı akşamından itibaren sıcaklıklar batıdan başlayarak azalacak." dedi

Şen, açıklamasının devamında "Salı akşamı batıdan başlayarak soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Perşembe günü Trakya, İç Anadolu'da kar yağışı olabilecek. Hafta sonu kar Marmara ve Batı Orta Karadeniz'i de içine alabilir. İstanbul'da sıcaklık cuma akşamı ve cumartesi 6C'ye düşerek kar sınırına inebilir" ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bu sabah saatlerinde Kocaeli ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT!

Rüzgârın; Akdeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Mardin ve çevre illerde dün geceden itibaren etkili olan sis, hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesini kısalması nedeniyle özellikle sürücüler zor anlar yaşadı. 3 kentte uçak seferleri iptal edildi.

 

Son Güncelleme: 13.12.2021 14:17:59
ETİKETLERistanbul  kar