UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORONAVİRÜS KISITLAMALARINI DELMEKLE SUÇLANIYOR

İngiltere'de hükümetin geçen yıl getirilen katı koronavirüs önlemlerine uymadığı iddialarına bir yenisi eklendi. Bu sefer İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bu kuralları ihlal ettiği öne sürülüyor.

KORONAVİRÜS KISITLAMALARINI DELMEKLE SUÇLANIYOR

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın başı sızan kareler ile dertte.

Johnson'ın geçen yıl farklı hane halklarının buluşmasının yasak olduğu bir dönemde iki iş arkadaşı ile Noel eğlencesi için bir araya geldiği iddia edildi.

Sunday Mirror'ın yayınladığı fotoğrafa göre Johnson, Başbakanlık Konutu'nda iki meslektaşıyla beraber yan yana oturarak online Noel soru yarışması düzenledi.

Fotoğrafın 15 Aralık'ta çekildiği iddia ediliyor; o dönem İngiltere hükümeti çok sıkı kapatma kuralları ilan etmiş, herkesten Noel ve yılbaşı partilerini iptal etmesini istemişti.

Başbakanlık yaptığı açıklamada Johnson'ın eğlence amaçlı düzenlenen yarışmaya kısa süreliğine çalışanlarına teşekkür etmek için katıldığını belirtti.

'YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI'

Fotoğrafta Johnson'ın meslektaşlarıyla beraber Başbakanlık Konutu'ndaki bir kütüphanede oturduğu görülüyor.

Sunday Mirror'a konuşan bir kaynak, çalışanların bir bilgisayar etrafında kalabalık bir şekilde oturduğunu, alkol içerek eğlendiğini söyledi.

Başbakanlık bu eğlencenin online düzenlendiğini öne sürse de bazı grupların bir odada kalabalık bir şekilde bir araya geldiği belirtiliyor.

Geçen yılki kurallara göre Londra'da içerideki mekanlarda başka evlerden insanların bir araya gelmesi yasaklanmış, dışarıda ise en fazla altı kişinin buluşmasına izin verilmişti.

İngiltere bu kareleri konuşuyor... Johnson, geçen yıl koronavirüs kısıtlamalarını delmekle suçlanıyor

BBC'ye konuşan bir Başbakanlık kaynağı ise fotoğrafta görülen iki kişinin Johnson'ın yakın çalışma arkadaşları olduğunu ve Başbakan'a teknoloji konusunda yardımcı olduğunu aktardı.

Son Güncelleme: 12.12.2021 16:46:27
ETİKETLERboris johnson  ingiltere  korona