UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OKYANUSUN DERİNLİKLERİNDE ŞAŞKINA ÇEVİREN AN!

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Monterey Körfezi Akvaryumu yetkilileri okyanusun derinliklerinde yaşayan varil göz de denilen Barreleye balığıyla karşılaştılar. Oldukça nadir görülen bu balık şeffaf kafası, teleskopik gözleriyle dikkat çekiyor.

 OKYANUSUN DERİNLİKLERİNDE  ŞAŞKINA ÇEVİREN AN!

Görüntüsüyle uzaylıları andıran Barreleye balığı Kaliforniya kıyılarındaki Monterey Körfezi'nde görüldü. Okyanusun derinliklerinde görülen ve uzaktan kumandalı bir su altı aracı kullanılarak fotoğrafları yayınlanan balık, ilginç görüntüsüyle dikkat çekiyor.

15 santimetre uzayabildikleri bilinen varil gözlü balık, oldukça nadir görüntülenebildiği için Monterey Körfezi Akvaryumu yetkilileri oldukça heyecanlıydı.

'SADECE 9 KEZ GÖRÜNTÜLEYEBİLDİK'

Barreleye balığını görüntülemeyi başaran dalgıçlardan biri, 'Uzaktan kumandalı su altı araçları sayesinde binlerce kez dalış gerçekleştirdik ancak bu balığı sadece 9 kez yakalayabildik. Okyanusun alacakaranlık bölgesinde yaşıyor. Bu alanda güneş ışığının kıt olması nedeniyle yukarıdan gelen hafif güneş ışığının oluşturduğu gölge sayesinde avlarını yakalayabiliyor. Ve avını görebilmek için gözlerini yukarıya çevirebiliyor. Şeffaf olması sayesinde neredeyse organları görülüyor. Bu oldukça mucizevi' şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.12.2021 09:04:15
ETİKETLERabd