UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“AB’NİN KAVALA VE DEMİRTAŞ KARARLARINI TANIMIYORUZ”

Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Yok farz ediyoruz" dedi.

“AB’NİN KAVALA VE DEMİRTAŞ  KARARLARINI TANIMIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı; Avrupa Birliği’nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili kararlarını tanımadıklarını söyledi.

Erdoğan "Avrupa Birliği’nin icra komitesi olarak adlandırılan Bakanlar Komitesi, Osman Kavala ile ilgili olarak Türkiye'ye ihlal cezası verdiğini ifade etti. Selahattin Demirtaş ile ilgili de benzer karar alabileceğini söyledi. Yorumunuz, değerlendirmeniz ne olur" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Buna yorum yapmaya gerek yok ki. Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar."

Son Güncelleme: 8.12.2021 13:26:25
ETİKETLERerdoğan