UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUNU DA GÖRDÜK! EV-ARABA STOĞU!

Bugüne dek her türlü stoğu görmüştük de bunları ilk defa görüyoruz! Ev ve otomobiller stok yapılmaya başlandı!

BUNU DA GÖRDÜK! EV-ARABA STOĞU!

Türkiye’de ilk kez böyle bir dönem yaşanıyor.

Stokculuk aldı başını gitti. Ama ev ve otomobillerin stok’ta tutulduğu da ilk defa görülüyor.

Ev satanlar, arka arkaya ilanlarını geri çekmeye başladı. Hepsi Ocak ayından itibaren konutlarda beklenen yüzde 50-60’lık artışı bekliyor.

Dolarda olanlar da artık doların 15’ten ileriye gitmeyeceğini düşünerek, dolarlarını bozdurup en garantili gördükleri konutları satın alma peşindeler… Parası olanlar bir, iki değil, 5-10 adet konut almaya başladı. Ancak İstanbul’un gözde semtlerinde ise satanlar ilanlarını geri çektikleri için satılık ev bulmak neredeyse imkansızlaştı.

Böylece ev stokçuları bakalım Ocak’tan itibaren aldıkları bu konutları kaç paradan satmaya başlayacak?

Ev reklamları da artık ekranlarda yok. İnşaat firmaları beklemeye çekilmiş durumda… Bu şekilde yeni konutlar üretilmediği için arz talebi karşılayamaz duruma geldi.

Ekranlarda sadece Pasifik İnşaat şirketinin İstanbul’la ilgili konut reklamı var. Ancak firmanın İstanbul’da daha ilk projesi olduğu dikkati çekiyor. Halka arz nedeniyle reklamları başlattığı gözlenen firmanın, maket olarak gösterdiği Levent’teki yerde ise hala eski binalar duruyor, kazma bile vurulmamış!

Otomobil konusunda ise… Zaten Cumhurbaşkanı da duruma vakıf olup, araba stoklayanlara ceza vereceklerini açıklamıştı. Ancak şu anda kapalı otoparklar hala ağzına kadar galericilerin topladıkları otolarla dolu…

Şu anda her konuda fiyatlar zamlanmış görünürken, bu gelişmelerden anlaşılan, esas zamların 1 ay sonra ortaya çıkacağı…

Ve bundan sonra yine eskiye dönülüp, artık “damat adayları”na “Evin, araban” var mı, sorusu sorulacak gibi görünüyor. Son dönemde özellikle araba herkesin alabildiği bir ürün olarak düşünülürken, bundan sonra evi arabası olana zengin deneceğine hiç şüphe yok.

Son Güncelleme: 7.12.2021 12:30:33
ETİKETLERev  araba  konut  otomobil