UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜİK’İN KAPILARI KILIÇDAROĞLU’NA AÇILMADI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 11.00'da kendisine randevu vermeyen TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmadı.

TÜİK’İN KAPILARI KILIÇDAROĞLU’NA AÇILMADI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon TÜİK'in enflasyon kararının açıklamasının ardından Twitter'dan, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun” diye yazdı. Saat 11'de TÜİK'e giden CHP lideri içeri alınmadı.

Selin Sayek Böke, kapıdaki görevlilere TÜİK’in sitesinde “Bilgiye nasıl erişilir?” başlığı altında vatandaşların gelebileceği yazıldığını belirtti. Engin Özkoç, TÜİK’in yasaları çiğnediğini belirtti.

TÜİK kapısı önünde açıklama yapan CHP lideri, şunları kaydetti:

"TÜİK, cumhuriyetin önemli kurumlarından biridir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu rakamlar üzerine siyasal partiler ekonomik çevreler sosyal çevreler politikalar oluşturdular ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşırlar. Dün TÜİK’ten randevu istedik. Gelen milletvekili arkadaşlarımın tamamı geçmişinde ekonomide çalışan arkadaşlarımı. Dolayısıyla buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediğini ifade ettiler. Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazılı olan metni okuduk, metin aynen şöyle; ‘Bilgiye nasıl erişilir? Mevcut diğer kanallar yoluyla ulaşmak istiyorsanız merkez teşkilatımız veya bölge müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. Ayrıca bilgi talepleriniz için Ankara’da bulunan merkez teşkilatlarımıza gelebilirsiniz.' TÜİK söylüyor bunu. Biz de kendi internet sitelerinde yazılı olan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Şimdi TÜİK, bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Hiçbir gazeteci arkadaşımın, hiçbir üniversitenin, hiçbir sosyal kuruluşunun, hiçbir sivil toplum kuruluşunun, hiçbir vatandaşın unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Buraya niye geldik? Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Bakınız en son bugün sabah açıklanan aylık enflasyon 3,51 yıllık enflasyon 21,31. Şimdi bir rakamlar güven vermiyor. bütün vatandaşlarıma açık ve net seslenmek istiyorum. Pazara gittiğinizde, doğalgaz yaktığınızda, elektrik düğmesine bastığınızda enflasyon gerçekten bunların iddia ettiği gibi mi?  Yani 3.51'mi? Aynı şekilde burası güven vermediği için bir grup akademisyen ve sosyal bilinci, onlar da enflasyon tahmininde bulunuyorlar. Onlar da piyasaya bakıyorlar onlar da topluyorlar verileri. Onların verileri. Burası 3,51, onlar 9,31 aylık enflasyon diyorlar. Yıllık 21, onlar yıllık 58,63 diyorlar. Değerli arkadaşlarım şunu açıkla ifade edeyim; CHP’nin genel başkanı olarak milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını korumak, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir. Benim siyaset yapma anlayışım budur. Ben sosyal demokratım.

Eğer TÜİK rakamları küçültüyor ve bu rakamları kamuoyuna doğru diye paylaşıyorsa bu şu anlama geliyor, memura daha az vereceğiz, işçiye ve emekliye daha az vereceğim, bir de kalkınmadan hiç pay vermeyeceğim diyor. Böyle bir tabloya ben sessiz kalırsam o zaman ben siyaseti niye yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o, memurun, işçinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim. Siz rakamları küçük gösteriyorsunuz. Soracaktık onlara bu verileri nereden, kimlerden aldınız, hangi mağazalardan aldınız? Biz de gidelim oralardan alalım. TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devletin kurumu değildir, o pozisyondadır. Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla, dürüstlükle yapın. Şu binada oturanlar unutmasınlar ,oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır.

"Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça suçludur."

SÜLEYMAN SOYLU’DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alparslan Türkeş'i anma toplantısında yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Baskın Kur'an tilaveti sırasında yapılıyor. Siz neden böyle bir şey yapıyorsunuz? İnsanlar orada Alparslan Türkeş'i anıyor. Polislerin bir anlamda korumasında, oraya baskın düzenlenmesi doğru değil" açıklamasına tepki gösterdi. Soylu, "'Polis bunu yaptı' diye iftira atmak ana muhalefet partisi başkanına yakışır mı? Büyük başarılara imza atan bir teşkilata iftira atmak ayıptır, günahtır, yazıktır ya. Dertlendiğim için söylüyorum" dedi.

Son Güncelleme: 3.12.2021 11:54:35