UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“HAYATTA KALMAM MUCİZE”

Antalya'da, 6 ay önce sevgilisi Aytaç Süleyman Daşbudak tarafından 2'inci kattan atılan hemşire Safiye Nur Gürbüz, yaşadığı dehşeti, Daşbudak'ın "Öldürmeye teşebbüsten" ağır ceza mahkemesinde yargılandığı davada anlattı.

“HAYATTA KALMAM MUCİZE”

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, geçen 22 Mayıs'ta hemşire sevgilisi Safiye Nur Gürbüz'e şiddet uyguladıktan sonra 2'nci kattan atarak beli, sol eli ve sol bacağının kırılmasına neden olan Aytaç Süleyman Daşbudak'ın, Asliye Ceza mahkemesinin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyanın gönderildiği 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasına başlandı.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Daşbudak, Gürbüz'ü pencereden atmadığını ve kendisine tuzak kurulduğunu öne sürerek, "Beni, nargile ile başımdan yaraladı. 185 gündür tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'ŞİKAYETCİ VE DAVACIYIM'

Mahkemede yaşadığı dehşeti anlatan Safiye Nur Gürbüz ise "Bana kafa atıp burnumu kırdı. Kemerle dövdü. Pencereden attıktan sonra, aşağıya gelip beni eve çıkarmak istedi. Elimle demirleri tutunca birlikte düştük.

O da başını yere vurdu. Yaşamam ve hayatta kalmam mucize" dedi. Tanık ifadelerini ardından mahkeme Aytaç Süleyman Daşbudak'ın tutukluluk halinin devamına kara vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"YARALAMA" DEĞİL, "ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS" KARARIYLA AĞIR CEZAYA

Safiye Nur Gürbüz'ün, şans eseri park halindeki bir aracın üzerine düşerek ölümden kurtulduğu ancak belinin, sol elinin ve sol bacağının kırıldığı olayın ardından Daşbudak hakkında 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Kasten yaralama" suçundan dava açıldı.

Savcı, 2'inci duruşmada verdiği mütalaada, Gürbüz'ün, üzerine düştüğü aracın orada bulunmaması halinde beton zemine düşeceği ve daha ağır bir sonucun doğacağını, ayrıca, sanığın araçtan indikleri andan itibaren Gürbüz'e şiddet uyguladığını belirterek, öldürmek kastıyla hareket ettiğini öne sürdü.

Bu durumda eylemin kasten öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturacağını ifade eden savcı, bu suça ilişkin yargılama görevinin ağır ceza mahkemesi olduğunu vurguladı. Mahkemede de sanığı ağır ceza mahkemesinin yargılaması gerektiğine hükmederek, görevsizlik kararı verdi.

Son Güncelleme: 25.11.2021 09:52:13
ETİKETLERsafiye nur gürbüz