UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ PİYANİST FAZIL SAY İSYAN ETTİ

Fazıl Say: “Yurt dışında su bile içsem, fiyatını 12’yle çarpıp TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim!,Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum; bu iş düzelsin, memleketim yine iyiye kavuşsun istiyorum. Erken seçim istiyorum, değişim istiyorum"

ÜNLÜ PİYANİST FAZIL SAY İSYAN ETTİ

Ünlü piyanist Fazıl Say, TL değer kaybetmeye devam ederken, fiyatını 12 ile çarptığı suyun bile "boğazından geçmediğini" söyledi.  Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında TL'de değer kaybı hızlanırken, dolar 11.30'u gördü. Aynı dakikalarda Euro/TL'de de 12.82 seviyeleri aşıldı. TL'nin euro ve dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5'i geçti.

TL'deki değer kaybına Twitter'dan tepki gösteren piyanist Fazıl Say, "30 yıldır 'turne insanıyım' şu an Hollandadayım. Normal aslında. Ve hayatımda ilk kez, çok farklı hissiyatlardayım fiyatlarla ilgili. 'Normal bir akşam yemeğini' geçtim, su bile içsem, Euro fiyatını artık 10’la, 12’yle filan çarpıp, TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim!" dedi. 

Say, şu ifadeleri kullandı: "Mesele burada başlıyor, bu krizin büyüklüğü, bu bahsettiğim 'imkanı olan kesim' için bile mümkün olan ve 'normal' olan; arada bir yurtdışına seyahat, imkan varsa çocuğunu yurtdışında okutma, İş için gittiğin yerde bir 'normal' akşam yemeği gibi bütün bunlar yok ve zor artık. Kusura bakma kardeşim! Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum! Ben bu iş düzelsin, memleketim yine iyiye kavuşsun istiyorum. Erken seçim istiyorum, değişim istiyorum, bir yerde 'yeniden başlanmasını' istiyorum. Önce toplum için, sonra ailem için. Samimi olarak!

 

Son Güncelleme: 19.11.2021 10:07:01
ETİKETLERfazıl say