UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MISIR'DA AKREP KRİZİ

Mısır'ın Asvan bölgesinde hafta sonunda yaşanan sert fırtınaların ardından akreplerin kent merkezine inmesiyle başlayan alarm hali derinleşiyor. Akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı 500'ü geçerken, yıllık izindeki doktorlar geri çağrıldı.

MISIR'DA AKREP KRİZİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, en az 503 kişinin akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, bu kişilerin panzehir verilmesi sonrası taburcu edildiği belirtildi. Bakanlık, ellerinde yeterli sayıda panzehir bulunduğunu, dağ ve çöldeki yerleşimlere de panzehir gönderildiğini vurguladı. Devlet gazetesi El Ahram ise çok sayıda doktorun yıllık izinden çağrıldığını ve hastanelerin alarm haline geçtiğini duyurdu.

 

Asvan'da geçtiğimiz haftasonu meydana gelen sert fırtına ve yağmur nedeniyle üç kişi ölmüş, sokak ve çiftlikleri sel basmıştı. Elektrik kesintileri de yaşanan bölgede eğitime ara verilirken, Nil Nehri'ndeki trafik de durdurulmuştu. Fırtınanın ardından çok sayıda akrebin saklanma yerlerinden çıkarak evlere yöneldiği belirtiliyor.

 

Mısır, dünyanın en tehlikelileri arasında yer alan şişman kuyruklu akreplere ev sahipliği yapıyor. Bu akreplerin zehri insanları bir saatten kısa süre içinde öldürebiliyor. Akrep sokmasının semptomları arasında nefes darlığı, kas çekilmesi ve sıradışı baş hareketleri bulunurken, panzehir hem semptomların görülmesi öncesinde önlem olarak, hem de semptomlar kötüleşmeye başladıktan sonra kullanılabiliyor.

Son Güncelleme: 16.11.2021 10:47:46
ETİKETLERakrep  mısır