UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV-REKLAM DÜNYASI ÇALKALANIYOR!

TV dünyası gelmiş geçmiş en bereketli günlerini yaşıyor, adeta para basıyor kanallar… Medya satın alma ajanslarında da büyük hareket var. Büyük markalardan Coca Cola Company de Group M’e geçti! Neler oluyor neler!

TV-REKLAM DÜNYASI ÇALKALANIYOR!

E Ticaret firmaları, ardından kripto paracılar ve bahis şirketleri öyle bir gaza bastı ki… Çok ama çok kazanıyorlar. Bu yüzden de aralarında büyük rekabet var. Ve bu durum öncelikle TV reklamlarına yansıyor. Çünkü en itibarlı görünen reklam mecrası, TV kanalları… Her yeri doldurdular. Hem aralarındaki rekabet, hem de özellikle E Ticaret’te oluşan bu büyük kazanca ortak olmak isteyen o kadar çok firma türedi ki; ama o yenilere yer kalmıyor, kimse isimlerini bile bilmiyor.

Böylece belli ki TV’lerdeki bu “para fırtınası” birkaç yıl durmadan sürecek hatta yükselecek.

Doğal olarak TV kanalları reklam fiyatlarını 2’ye, 3’e katladılar. Reklamlarını çok görmeye alıştığımız “ucuz reklamcı” diye bilinen LC Waikiki gibi firmalar bile artık ekranda yer bulamamaya başladı.

Büyük markalar böyle bir çekişmenin olduğu ortamda artık medya ajanslarıyla da çok ciddi kontak halindeler ve beklentileri çok çoğaldı.

Zaten ardı ardına transferler de başladı. Örneğin daha önce Unilever, OMD’ye geçti. Şimdi ise bir bomba daha patladı. Coca Cola Company, Group M’le anlaştı.

Bildiğimiz ATV, Kanal D, Fox TV, Star TV gibi dizi kanalları tıka basa dolarken, TV 8 başta olmak üzere diğer tüm kanallar da ardı ardına full çekmeye başladı.

En önemli yarışlardan biri reklam kapaklarını satın alabilmek. Markalar, tüm kanallardaki reklam kuşaklarının kapaklarını satın alabilmek için büyük bir yarış halinde.

Çünkü özellikle E ticaret firmaları, TV reklamlarının karşılığını fazlasıyla aldıklarını gördüler ve yeni çıkacak firmalara yer bırakmaya hiç niyetleri yok.

Ve doğal olarak tüm kanallar büyük para kazanmaya başladı. Tek dertleri (Kanal D ve Star TV gibi kanalların) eskiden kalma milyon dolarlık borçları olması…

Gelirin yanı sıra büyük kanalların değerleri de 300 milyon dolar civarında seyrederken, 450 milyon dolar bandına çıktı. Orta boy ve küçük kanallar içinse 30 milyon dolardan aşağı kanal satın almak artık imkansız ve fiyatları 30-150 milyon dolar arasında değişmeye başladı ama işin ilginç tarafı bu gelirlerden sonra satan da yok!

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... 

Son Güncelleme: 10.11.2021 13:47:32
ETİKETLERcoca cola  group m  televizyon  reklam