UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAVA YOLU FİRMALARINDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

Pegasus ile Türk Hava Yolları, İstanbul ve Ankara'da etkili olan yoğun sis nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandığını açıkladı. Öte yandan İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle hava trafiğine kapatılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü.

HAVA YOLU FİRMALARINDAN  PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun sis saatler ilerledikçe etkisini artırdı. Yoğun sis deniz ulaşımını olduğu kadar hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

"İPTAL VE GECİKMELER YAŞANMASI BEKLENMEKTEDİR"

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından konu hakkında yaptığı açıklamada seferlerde iptallerin beklendiğini belirtti.

"İstanbul ve Ankara'da etkisini gösteren yoğun sis Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanı operasyonlarımızı etkilemektedir." diyen Üstün, "Durumun gün içerisinde devam etmesi ve uçuşlarımızda iptal veya gecikmeler yaşanması beklenmektedir. Siz değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.

"SABİHA GÖKÇEN SEFERLERİ GERÇEKLEŞTİRİLEMİYOR"

Pegasus Hava Yolları'nın sosyal medya hesabından yaılan açıklamada ise, "Değerli misafirlerimiz, İstanbul’da meydana gelen yoğun sis sebebiyle Sabiha Gökçen kalkışlı ve varışlı seferlerimiz gerçekleştirilememektedir. Meteorolojiden alınan bilgilere göre öğle saatlerinde hava koşullarının düzelmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

SABİHA GÖKÇEN TEKRAR AÇILDI

Sis yüzünden saat 08.00 itibariyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlara kapatılmıştı.

Havalimanında yapılacak bazı seferler ertelenirken, 21 uçak İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi, 20 uçuş da iptal edildi.

THY'nin 14.35'e kadar olan iç hat seferleri iptal edildi. Sisin etkisini yitirmesiyle saat 11.10'dan sonra kalkmak için sıra bekleyen 4 uçak havalanmaya başladı. Uçakların saat 11.40'ta iniş yapmaya başlamasıyla havalimanındaki seferler normale döndü.

Son Güncelleme: 6.11.2021 13:50:32
ETİKETLERuçak  sis