UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

F-35 ve F-16 savaş uçaklarından Suriye'ye birçok başlığın gündeme gelmesi beklenen randevu, büyükelçilerin yol açtığı krizin hemen sonrasında gerçekleşiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Joe Biden'ın İtalya'nın başkenti Roma'daki görüşmesi başladı. Basına kapalı randevu öncesi, liderler fotoğraf çektirdi.

G-20 Zirvesi için Roma'da bulunan Erdoğan ve Biden, 12.15'te bir araya geldi. Görüşmede F-35 ve F-16 savaş uçaklarından Suriye'ye birçok konunun gündeme gelmesi bekleniyor. F-16 jetlerinin modernizasyonu, son haftaların en sıcak başlığı.

Görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD'li bir gazetecinin "Türkiye'ye F-16'ları vermeyi planlıyor musunuz?" sorusun yanıtlayan ABD Başkanı Biden "İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye ve ABD arasındaki son kriz, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nin başını çektiği 10 ülke büyükelçiliklerinin paylaştığı mesajla ortaya çıkmıştı. Büyükelçilikler daha sonra toplu halde açıklama yaparak geri adım attı ve fırtına dindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz sürerken söz konusu büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilebileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın daha önce İskoçya'nın başkenti Glasgow'daki İklim Zirvesi'nde baş başa görüşeceği açıklanmış, randevu daha sonra Roma'ya alınmıştı.

Son Güncelleme: 31.10.2021 12:49:25
ETİKETLERBİDEN  Cumhurbaşkanı Erdoğan