UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORONA GEÇİRENLERDE YENİ TEHLİKE!

ABD'de 740 hasta üzerinde yapılan bir çalışma, koronavirüs geçirmiş kişilerin enfeksiyondan aylar sonra bilişsel bozukluklar yaşayabileceğini ortaya koydu.

KORONA GEÇİRENLERDE YENİ TEHLİKE!

Beyin sisi, düşünme ve konsantre olma zorluğu görülen sorunlar arasında bulunuyor. Cuma günü JAMA Network Open tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, koronavirüs bulaşmış bireylerin yaklaşık dörtte birinin, hastalığa yakalandıktan aylar sonra hafıza ve odaklanma sorunları yaşadığını söylüyor.

ARAŞTIRMA KAPSAMINDA 740 HASTA İNCELENDİ

New York'ta 740 hastayı inceleyen araştırmacılar, daha önce korona geçirmiş kişilerin çoklu görevlerde sorun yaşama gibi durumlarla mücadele etmelerinin nispeten yaygın olduğunu ortaya çıkardı.

GEÇMİŞLERİNDE DEMANS SORUNU YOK

New York'taki Icahn Tıp Okulu'ndaki araştırmacıların yaptıkları çalışmalarda görev alan Jacqueline Becker, "Bu çalışmada, hastaların koronavirüse yakalanmalarından birkaç ay sonra nispeten yüksek bir bilişsel bozulma yaşandığını gördük. Hatırlamadaki bozukluklar hastaneye yatan hastalar arasında baskındı" dedi.

ABD'de 740 hasta üzerinde yapılan bir çalışma, koronavirüs geçirmiş kişilerin enfeksiyondan aylar sonra bilişsel bozukluklar yaşayabileceğini ortaya koydu. Beyin sisi, düşünme ve konsantre olma zorluğu görülen sorunlar arasında bulunuyor.Cuma günü JAMA Network Open tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, koronavirüs bulaşmış bireylerin yaklaşık dörtte birinin, hastalığa yakalandıktan aylar sonra hafıza ve odaklanma sorunları yaşadığını söylüyor.


Son Güncelleme: 24.10.2021 21:28:55
ETİKETLERkoronavirüs  beyinsisi  araştırma