UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇALIŞANLAR BU ŞORTU GİYMEK ZORUNDA!

Restoran Zinciri Hooters'ın Çalışanlarına Giymesini Şart Koştuğu Yeni Üniforma Tartışmalara Sebep Oldu

ÇALIŞANLAR BU ŞORTU GİYMEK ZORUNDA!

Bir dönem ülkemizde de açılmak üzere olan ve son anda vazgeçilen restoran zinciri Hooters; yemeklerinden çok çalışanlarıyla ünlü.

 Seksi kadın çalışanları ve ekstra küçük üniformalarıyla sıkça tartışma konusu da olan restoran, son dönemde bir yenilik getirdi ve çalışanlarına giymeleri için yeni şortlar dağıttı. Bu yeni üniforma çalışanların tepkisine sebep oldu.

Hooters, Amerika'nın en ünlü restoran zincirlerinden biri. Restoranın ünlü olma sebebi yemekleri değil; dikkat çekici garsonları. Garsonları özel olarak seçilen restoranın çalışanları mini şort ve atletten oluşan bir üniforma giyiyor.

2011'de ülkemizde de açılması beklenen restoran, son anda ülkeye girmekten vazgeçmişti. Restoranın açılacağı alışveriş merkezi dahi belliydi ve basına da duyurulmuştu. Son çalışmalar yapılırken marka Türkiye'den ani bir kararla çekilmişti. Restoranın yakın zamanda üniforma değişikliğine gitmesi ve çalışanlarına dağıttığı yeni şort tartışma konusu oldu. 80'lerden beri neredeyse aynı formayı kullanan restoranın yaptığı bu radikal değişiklik insanları kızdırdı.

Kimilerine göre çalışanlar bu kıyafeti giymek istemiyorlarsa işten ayrılabilirdi. Sonuçta en başında bu restoranın konseptini bilerek işe başlamışlardı. Kimileri de başta sözleşme imzalarken giymeyi kabul ettikleri şortun bu olmadığını, şirketin bu yeni kıyafeti dayatamayacağını söylüyordu.

Son Güncelleme: 19.10.2021 23:14:50
ETİKETLERHootersi  ABD  restoran  şort