UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WHATSAPP’TAKİ YENİ DOLANDIRICILIK ‘ANNE VE BABALAR DİKKAT!

WhatsApp yoluyla pek çok dolandırıcılık gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri ise direkt anne ve babaları hedefe alıyor. Anne ve babalara çocuklarının ağzından gibi yazılan mesajlar ile yüklü miktarda para toplayan bu kişilerin oyunu dünya basınında da geniş yer buldu.

WHATSAPP’TAKİ YENİ DOLANDIRICILIK ‘ANNE VE BABALAR DİKKAT!

Türkiye ve dünya çapında büyük kullanıcı kitlesine  seslenen WhatsApp, yeni bir dolandırıcılık hikayesiyle tekrar gündeme geldi. Çocuklarının ağzından ailelere atılan mesajlarda çok zor durumda olduğunu ve anne ya da babadan para göndermesini isteyen dolandırıcılar bu şekilde yüklü miktarda para kazandı.

'HEY ANNE BENİM'

The Sun’da yer alan habere göre WhatsApp’tan atılan ‘hey anne benim’ diye başlayan mesajda kızından mesaj geldiğini zanneden anneden para isteniyor. Numarasını değiştirdiği için farklı bir numaradan yazdığını söyleyen kişi, kızın annesinden yüklü miktarda para istiyor. Kadın bir yanlışlık olduğunu anladığı için kızını eski numarasından arıyor ve dolandırılmaktan son anda kurtuluyor.

Bunun gibi başka vakaların yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, İskoçya’da bir babanın da benzer bir olay yaşadığına vurgu yapıyor. İskoçya’da yaşanan diğer olayda ise bir baba kızının yardım çağrısına 2 bin sterlin göndererek karşılık veriyor.

Banka söz konusu yüklü para transferini şüpheli gördüğü için bu işlemi blokluyor ve adam kızına ulaştığında aslında dolandırıldığını anlıyor. Bankanın para transferini engellemesi ise dolandırıcılığın gerçekleşmesini önlüyor.

WhatsApp’taki yeni dolandırıcılık ‘anne ve babaları’ hedefe alıyor

Öte yandan WhatsApp üzerinden bir diğer dolandırıcılık ise WhatsApp giriş kodunun istenmesi oluyor. Hatta hacklenen numaralarda, ‘’Sana yanlışlıkla WhatsApp giriş kodumu gönderdim, onu bana geri gönderir misin?’’ gibi mesajlar atılıyor. Bunlara kesinlikle geri dönüş yapılmaması gerekiyor. Bu mesajlara cevap vermek yerine bu mesajın geldiği kişiye bir şekilde ulaşarak hesabının başkaları tarafından ele geçirildiğini bildirmeniz de faydalı olabilir.

Son Güncelleme: 11.10.2021 17:24:55
ETİKETLERWhatsaap  dolandırıcılık