UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SELÇUK URAL’A ‘KIRO’ CEVABI “MÜSLÜM GÜRSES’İN TIRNAĞI OLAMAZSIN

Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden, Sabahat Akkiraz, Ural'a sert tepki gösterdi: “Hayatı boyunca Müslüm Gürses gibi bir ses ustasının, üst düzey solistin ve her tür müziği seslendirebilen saf yetenek müzisyenin tırnağı olamayacaklar ‘Müslüm Gürses dinleyen kıro' dese n'olur demese n'olur…..”

SELÇUK URAL’A ‘KIRO’ CEVABI “MÜSLÜM GÜRSES’İN TIRNAĞI  OLAMAZSIN

'Ülkemizin yüzde 90’ı kıro' diyen Selçuk Ural’a bir tepkide Hakan Ural'dan geldi.

Selçuk Ural, "Ülkemizin yüzde 90’ı kıro ve kültürsüz” diyerek Müslüm Gürses ve Ferdi Tayfur dinleyenleri ‘kıro’ ilan etmişti. Hakan Ural “kıro” tartışmasına tepki gösterdi.

Şarkıcı Selçuk Ural'ın, arabesk müziğin usta isimleri Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses'in sevenlerini 'kültürsüz' ve 'kıro' olarak nitelendirmesi sosyal medyada çok konuşuldu.

"GEREKSİZ BİR AÇIKLAMA"

Hakan Ural programda “kıro” tartışmasına tepki gösterdi. Ural o sözlere yönelik “Talihsiz, üzücü ve gereksiz bir açıklama” ifadesini kullanarak “Akıl sır erdiremeyecek benzetme, teşbihler var. Aşağılamak olur mu?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses gibi Arabesk müziğin usta isimlerine olan hayranlığını her seferinde dile getiren Hakan Ural, sözlerini bir kez daha yineleyerek “Şarkıları çok kıymetli” ifadesini kullandı.

Hakan Ural, usta sanatçılar için “Halkın büyük bir çoğunluğunun duygusunu tam damardan yakaladıkları için onlar çok seviliyor” dedi.

Ardından da “Burada ricam, insanları yaptığı ile baş başa bırakmak ” diyerek müzik tercihlerine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Ural, "Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses. Onlar da Türkiye'nin kıro grubunu kapsıyor. Onların konserine gittiğin zaman bir tane normal insan göremezsin. Çünkü ülkemizin yüzde 90'ı kültürsüz ve kıro" dedi.

Son Güncelleme: 4.10.2021 16:50:16