UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL VE BİRÇOK KENTTE ETKİLİ OLACAK!

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre Doğu Karadeniz, Kocaeli, Tokat, Sivas, Malatya, Kırklareli, Balıkesir ve İstanbul Anadolu yakasında sağanak yağış etkili olacak. AFAD'ın da sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimlerinde pazar günü meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olunması istendi.

İSTANBUL VE BİRÇOK  KENTTE ETKİLİ OLACAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Tokat, Sivas ve Malatya çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli’nin kuzey, Balıkesir'in kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AFAD'DAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, "Bu gece saatlerinden itibaren, Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." ifadeleri kullanıldı.

Hava sıcaklıklarının, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yarın öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ile Van'ın güneyi, Batman, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına öngörülüyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova ve Bursa çevreleri ile İstanbul'un Boğaz çevresi, Anadolu Yakası ve kuzey kıyılarının, Kırklareli'nin kuzey, Balıkesir'in kıyı kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.10.2021 09:12:33
ETİKETLERmeteoroloji