UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

E-TİCARET SAVAŞI!.. EKRANDA YER KALMADI!

Rekabetten hem fiyatlar uçtu hem de reklam Alanları tükendi!.. Bu savaşı kim kazanır?

E-TİCARET SAVAŞI!.. EKRANDA YER KALMADI!

Tv’de yıllar öncesi günlere geri dönüldü! Artık Tv ekranlarında yer bulmak çok zorlaştı! Son yıllarda Tv’ler; markalar ve ajanslar’ın peşindeyken, şimdi iş tam tersine döndü. En az 150 önemli markanın Tv ekranlarında yer bulması zor. Bu rekabetin temel taşında öncelikle E-Ticaret’ciler, “kripto para”cılar ve yasal bahis şirketleri var. Peki ya diğerleri? Özellikle E-Ticaretciler neden ekranları tamamen kapladı?

Bir dönem geri geldi. Yıllar önce televizyon’da reklamını yayınlatmak çok önemli ve de çok pahalı bir ayrıcalıktı.

Ancak sonrasında ekonomi TV’leri, markalar ve reklam ajanslarının peşine düşer hale getirdi.

Fakat devran yine döndü ve yepyeni sektörlerin oyuna girmesiyle şu anda TV’ler yeniden olağanüstü değerli oldu. Çünkü dijital dünya ne kadar gelişirse gelişsin, toplumun gözünde TV hep başka, çok daha üst bir yerde oldu. Dijital çok büyüdü ancak yalan/dolan haberler ve özellikle de internette çok kişinin dolandırılması ve de hala milyonlarca insanın dijital’den alışverişten korkması nedeniyle E-Ticaretçiler’in TV reklamları, onlara öncelikle “güven”, sonra “satış” getirdi. Ve bu reklamların karşılığını da hayde hayde görmeye başladılar. Bir ara moda olan fenomenler ise geniş erişime sahip ancak güvensizlik v.s yüzünden yetersiz dönüş sağlayamamaları sonucu şu anda ekranlar iyice full çekmeye başladı.

Doluluk o kadar arttı ki, gelen bilgilere göre yaklaşık 150 önemli firma özellikle Kasım ayında hiç ekranda görünemeyecekler.

Tabi bu arada TV’Lerin reklam fiyatları da doğal olarak uçtu gitti. Artık markalar için yeniden lüks bir yer oldu TV’ler…

Şu anda TV reklam yerlerinin yüzde 60’ını kaplayan E-Ticaret firmaları arasında kıyasıya bir yarış var. Aslında aralarında yarışıyor gibi görünüyorlar ancak aslında, bu kadar yoğun kampanyalarla, E-Ticaret’i çok karlı görüp, bu işe girmeye çalışan onlarca firmayı “out”ta tutmayı başarıyorlar.

Ratingler de artık çok geniş dağıldığı için ki, artık en iyi diziler bile sadece 5-6 rating alabiliyor, geniş bir TV kanalı listesi yayın planlarının içine giriyor. Buna rağmen kanallarda yer kalmıyor. Bu sistemde ajansların, markaları mutlu etmesi de zor olacak.

 

 

Son Güncelleme: 23.09.2021 18:48:22
ETİKETLERE-Ticaret  Televizyon  Reklam  Marka  Dijital  İnternet