UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORONAVİRÜSÜN EN TEHLİKELİ HALİ...

Uzun Covid geçiren yani koronavirüse yakalandıktan sonra uzun süre sağlığına kavuşamayan hastalarla ilgili ezber bozan sonuçlara ulaşıldı. Bilim insanları 'koronavirüsün en tehlikeli hali' olarak anılan bu durumun kimleri hedef aldığını belirledi.

KORONAVİRÜSÜN  EN TEHLİKELİ HALİ...

Uzun Covid geçiren yani koronavirüse yakalandıktan sonra uzun süre sağlığına kavuşamayan hastalarla ilgili araştırmalar yürüten bilim insanları, bugüne kadarki en kapsamlı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İŞTE 'UZUN KOVİD'İN NEDENİ

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, bilim dünyası bir süredir 'uzun Kovid' ile Epstein-Barr virüsü (EBV) arasında bir bağlantı kuruyorlardı. Çin'den gelen son veriler bu teoriyi haklı çıkardı.

Wuhan Üniversitesi, EBV ve uzun süreli Covid semptomlarını daha ayrıntılı olarak ele aldı. Uzun Kovid olan 69 hastayı inceleyen ekip bu 67 kişiden yaklaşık yüzde 55'inin yeniden aktive olmuş bir EBV enfeksiyonu olduğu doğrulandı.

Başka bir deyişle en yaygın insan virüslerinden biri olan ve en çok tükürük yoluyla yayılan EBV'ye sahip kişilerde Uzun Kovid görülme ihtimalinin daha yüksek olduğu belirlendi.

Son Güncelleme: 21.09.2021 13:25:54
ETİKETLERkoronavirüs