UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VEDAT ALEXANDER MARDİNLİ AİLENİN OĞLU ÇIKTI...

33 yıl önce İzmir'de cami avlusuna bırakılan, Alman adı Alexander Schlienbecker olan Vedat Şen aradığı ailesini Müge Anlı’da buldu.

VEDAT ALEXANDER MARDİNLİ  AİLENİN OĞLU ÇIKTI...

Kendisinden iki yaş büyük ablası Hülya ile birlikte 20 Mayıs 1988'de İzmir Karşıyaka'da cami önüne bırakıldıklarını belirten Vedat Alexander Schlienbecker, annesi ve babasını bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert'e başvurdu.

Ekonomik sıkıntılarından dolayı terk edildiklerini belirten bir notla bulunan iki kardeş, Karşıyaka yetimhanesine bırakıldı. 14 Mayıs 1988'de ise Alman bir çift tarafından evlatlık alındı.

2 yıl önce evlatlık olarak büyüdüğü Worms kentini eşi ve çocuklarıyla birlikte terk ederek başka bir yere yerleşen Vedat Schlienbecker, şöyle konuştu:

 “İsmim Alexander oldu ve Hıristiyan olarak yetiştirildik. Zaman zaman o evde ablamla ağır hakaretlere maruz kaldık. Mayıs 2020'den itibaren gerçek ailemi aramaya başladım. Karşıyaka Kaymakamlığı arşiv aramasıyla durumu özetleyen bir bilgi geçti. İzmir'de anne ve babamı bulmak için cami etrafında el ilanları bile dağıttım. Ama bir sonuç elde edemedim. Türk başkonsolosluğundan vatandaşlık haklarından yararlanmamı sağlayan mavi kart çıkarttım. E-Devlet şifresi bile aldım.”

 “Kimseyi suçlamak istemiyorum, gerçek kimliğimin peşindeyim. Yıllar geçse de annemin beni camiye bırakırken kulağıma 'Sana ihtiyacım var. Sadece sen beni kurtarabilirsin oğlum' deyip beni öptüğü an aklımdan çıkmıyor. Ne olursa olsun ailemi bulmak istiyorum.”

TOPLAMDA 19 KARDEŞ

Şu anda 11 çocuğu olduğunu söyleyen baba, anneleriyle ayrı olduklarını söyledi. Genç adamın annesine de dakikalar içerisinde ulaşıldı. Yayına telefonla bağlanan anne, fotoğraftaki çocukların kendi çocuğu olduğunu söyledi. Anne 8 çocuğunun daha olduğunu söyledi. Bir ablası olan Vedat Alexander Schlienbecker, toplam 19 kardeşi daha olduğunu öğrendi.

ANNE BABASI DAKİKALAR İÇİNDE BULUNDU

Anne ve babasını bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert'e başvuran Vedat Alexander Schlienbecker, dakikalar içinde mucizeyi yaşadı. Vedat Alexander Schlienbecker'ın 33 yıldır görmediği anne ve babası bulundu. 17 Eylül'de programda Vedat Alexander ailesine kavuştu. Kardeşleriyle stüdyoda buluştu, hasret giderdi...

Son Güncelleme: 17.09.2021 13:35:52
ETİKETLERmüge anlı