UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DARBECİ KOMUTANIN OĞLU DA ARANIYOR!

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK ayağına yönelik operasyon başlatıldı.

DARBECİ KOMUTANIN  OĞLU DA ARANIYOR!

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 44’ü muvazzaf 214 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi. İzmir merkezli 40 il ve KKTC’de sabah 06.00’da operasyon başladı.

Şüphelilerin albay (1), yarbay (1), yüzbaşı (7), üsteğmen (7), teğmen (7), astsubay (41), uzman çavuş (5) rütbelerinde olduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında ilişiği kesilen askeri okul öğrencisi Faruk Terzi de bulunuyor. Faruk Terzi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin oğlu…

OKUL İDARESİ TARAFINDAN KORUNUYORDU

Faruk Terzi hakkında bir itirafçının ifadesi ortaya çıktı. İtirafçı ifadesinde, aynı sınıfta olduğu Faruk Terzi’nin derslerinin kötü olduğunu fakat bütünlemeye sokulmadan derslerden geçirildiğini söylediği öğrenildi:

– Bu toplantılara zaman zaman Serkan abi de geliyordu, geldiğinde genelde okulda sıkıntı ve sorunumuzun olup olmadığını, derslerimizin nasıl gittiğini sorup okulda kendini açık eden cemaat mensubu öğrenci ve subayların olup olmadığını soruyordu, ben şahsım adına kimseyi bilmediğimi söylüyordum.

TELEFON YAKALATTIRIYORDU AMA CEZA ALMIYORDU

– Semih Terzi’nin oğlu olduğunu sonradan öğrendiğim Faruk Terzi’nin matematik, fizik ve temel derslerinden çok düşük derecede zayıf not almasına rağmen bütünlemeye bırakılmayarak geçiriliyordu, ayrıca cep telefonu yakalattırıyordu ceza almıyordu. Bu şahsın da FETÖ yapılanmasından olduğunu düşünüyorum, çünkü okul idaresi tarafından da korunuyordu. (DHA)

 

Son Güncelleme: 7.09.2021 09:23:26
ETİKETLERfetö