UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! TEDBİRİNİZİ ALIN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Eylül Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre; İstanbul dahil 18 ilde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. MeteoUyarı sisteminde ise bazı iller için sarı kodlu uyarı verildi.

DİKKAT! TEDBİRİNİZİ ALIN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri, Çanakkale'nin doğusu ile Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nun sarı kodlu uyarı yaptığı iller şu şekilde:

Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Manisa, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli.

Sağanak uyarı yapılan iller ise şu şekilde:

Bolu, Bilecik, Yalova, Düzce, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa.

SARI KODLU UYARI NE ANLAMA GELİYOR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Son Güncelleme: 6.09.2021 09:36:42
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu  sağanak