UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DSÖ'DEN FLAŞ AŞI AÇIKLAMASI!

Dünya iki yeni varyantın şokunu yaşarken, DSÖ'den beklenen açıklama geldi.

DSÖ'DEN FLAŞ  AŞI AÇIKLAMASI!

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), mutasyonlar ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Kurum dünyaya bir iyi bir de kötü haber verdi!

MU VARYANTI UYARISI

DSÖ, düzenli yayımladığı haftalık raporunu, özellikle Güney Amerikada etkili olan B.1.621 varyantına ayırdı. Raporda; varyantın incelenmesi gereken varyantlar arasında olduğuna dikkat çekildi.

FLAŞ AŞI SÖZLERİ

Güney Amerika ve Avrupa'da vakalar olduğunun altı çizildi. DSÖ, Mu Varyantının aşılara karşı daha dirençli olabileceğini düşündüren mutasyonlara sahip olduğunu, ancak bunu daha fazla incelemek için yeni çalışmalara ve verilere ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

YAYGINLIK SÜREKLİ ARTIŞ GÖSTERİYOR

DSÖ, Mu Varyantının küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya'da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador'daki vakalarını yüzde 13’ünü oluşturduğunu bildirirken, yaygınlığın sürekli artışta olduğunu vurguladı.

İYİ HABER GELDİ: DSÖ SON NOKTAYI KOYDU

Güney Afrika'da görülen C.1.2 mutasyonu için de DSÖ'den açıklama geldi. Yapılan ilk araştırmalara göre, söz konusu varyantın 'en bulaşıcı mutasyon' olma ihtimali bulunuyordu.

Kısa sürede dünyanın gündemine oturan bu mutasyonu mercek altına alan DSÖ, tabiri caizse konu hakkında son noktayı koydu.

Reuters'ta yer alan habere göre, DSÖ, söz konusu mutasyonun yayılımının korkulan düzeyden çok uzakta olduğunu duyurdu. DSÖ sözcüsü Margaret Harris, varyantın henüz bir "endişe verici varyant" olarak sınıflandırılmadığını da sözlerine ekledi.

EN HIZLI MUTASYON: C.1.2

Söz konusu C.1.2 adlı varyant ilk olarak Mayıs ayında Güney Afrika'da keşfedildi Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Dizilim Platformu, C.1.2 dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğunu belirledi.

Bu sayı, bugüne kadar herhangi bir varyantta görülen mevcut küresel mutasyon oranının neredeyse iki katına denk geliyor. Bilim insanları ayrıca C.1.2 dizisine sahip varyantların yaklaşık yüzde 50'sinde 14 mutasyon buldu.

Son Güncelleme: 1.09.2021 14:18:13
ETİKETLERdsö