UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“250 MİLYON DOLARLIK TİCARET HEDEFİ BELİRLEDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Cukanoviç ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

“250 MİLYON DOLARLIK  TİCARET HEDEFİ BELİRLEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Karadağ'ın kültür başkenti Çetinye'de bulunmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk uzun yıllara dayanıyor. Türkiye ayrıca Karadağ'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olmuştur.

İkili ilişkilerimi daha da ileriye taşıma yönündeki irademizi teyit ettik. Ciddi bir ekonomik bir potansiyele sahip olduğumuzu inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla 250 milyon dolarlık bir hedef koyduk. 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Türkiye, Karadağ'a yatırım yapan ilk 10 ülke arasında yer alıyor. TİKA 20 milyon avroyu aşan 390 proje gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezimiz 1686 öğrenciye Türkçe eğitim verdi. Devletimizin sağladığı Türkiye burslarından faydalanan Karadağ'lı öğrencilerin sayısı 450'yi geçti. Balkanların ve Avrupa'nın önemli parçaları olan Türkiye ve Karadağ baırş ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor.

Görüşmemizde ayrıca Balkanlar ve ülkelerimizi ilgilendiren uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Balkanların ve Avrupa'nın önemli parçaları olan Türkiye ve Karadağ, barış ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor. Karadağ'ın NATO üyeliğine güçlü destek verdik. AB üyeliğine alınması da bölgeye ciddi destek verecektir.

Cukanoviç'in iyi bir basketbolcu olduğunu biliyorum. Ben de uzun yıllar futbol oynadım. 2022 Dünya Kupası elemelerinde 1 Eylül İstanbul'da 16 Kasım'da Kaardağ'da yapılacak maçların dostluğumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum. İnşallah gruptan beraber çıkarız.

"GEÇ KALMIŞ ZİYARETİN MEMNUNİYETİ İÇİNDEYİM"

 Balkan ülkelerindeki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Tarihten gelen bir yükümlülüğün mesuliyeti içindeyiz. Yoğun bir şekilde Balkan ülkelerindeki ziyaretleri devam ettiriyoruz. Bu geç kalmış ziyaretin de memnuniyeti içindeyim. Dün Bosna Hersek'teydik. Oradaki dostlarımızla görüştük. Birliği beraberliği önemli. Bosna Hersek de sıkıntılarını aşar diye düşünüyorum.

Son Güncelleme: 28.08.2021 15:33:49
ETİKETLERerdoğan